Naminiai karameliniai saldainiai su šokoladu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Karameliniai saldainiai
Karameliniai saldainiai
Karameliniai saldainiai
Karameliniai saldainiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 sluoksnis:
200 gramų miltų
150 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų cukraus
2 sluoksnis:
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų sviesto
100 gramų rudojo cukraus
2 šaukštai rudojo cukraus sirupas
1 žiupsnelis druskos
3 sluoksnis:
150 gramų juodojo šokolado
šiek tiek pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmam sluoksniui minkštą sviestą išsukti su cukrumi, suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti į 15 cm x 15 cm ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol taps auksinė. Naudojau 18 centimetrų skersmens kepimo formą. Palikti atvėsti.
2.
Antram sluoksniui sviestą ištirpinti puode, suberti cukrų, išmaišyti, supilti kondensuotą pieną, sirupą ir leisti užvirti. Nuolat maišant pavirti apie 3 minutes. Nukelti nuo ugnies, įmaišyti žiupsnelį druskos. Vėstančią karamelę dar kelis kartus permaišyti.
3.
Pravėsusią karamelę supilti ant pagrindo ir palikti šaldytuve pilnai atvėsti. Kai paviršius taps tvirtas ir vėsus, supilti išlydytą šokoladą. Paskleisti tolygiai ir leisti jam sustingti. Pabarstyti pabarstukais.
4.
Sustingusį skanėstą išimti iš formos ir supjaustyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital