Sveiki naminiai guminukai - natūraliai saldūs

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Sveiki guminukai be cukraus
Sveiki guminukai be cukraus
Sveiki guminukai be cukraus
Autorius apie receptą: Šie guminukai - žaisminga alternatyva saldainiams, nuo kurių kartais taip sunku atkalbėti mažuosios. Jeigu uogos prinokusios ir saldžios, papildomai dėti saldiklio net Šie guminukai - žaisminga alternatyva saldainiams, nuo kurių kartais taip sunku atkalbėti mažuosios. Jeigu uogos prinokusios ir saldžios, papildomai dėti saldiklio net nereikės - turėsite skanų sveiką užkandį, kurį gamintis drauge su vaikais - vienas malonumas. Išduosiu paslaptį, suaugę šių skanėstų laukia paragauti ne ką mažiau nei vaikai! (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
100 gramų uogų (tiks bet kokios mėgstamos)
50 mililitrų vandens (arba tiek, kad galutinės masės būtų 150 ml)
šiek tiek kokosų sirupo (arba bet kokio mėgstamo saldiklio)
1 šaukštelis agar agaro
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Uogas sutrinti elektriniu trintuvu. Jeigu uogos turi sėklyčių arba kietų žievelių, tyrę perkošti per sietelį.
2.
Uogų tyrę sumaišyti su vandeniu (galutinis masės kiekis turi būti 150 ml) ir dėti į prikaistuvį. Jeigu norisi saldžiau, įdėti pagal skonį kokosų sirupo (arba kito saldiklio).
3.
Maišant užvirinti, kol atsiranda pirmieji burbuliukai ir suberti agar agarą, išmaišyti ir pavirti ant silpnos kaitros apie minutę. Nuolat maišykite.
4.
Karštą tyrę supilstyti į silikonines formeles.
5.
Leisti atvėsti ir sustingti kambario temperatūroje, užtruks apie 20 min.
6.
Guminukus laikyti sandariame indelyje, geriausia šaldytuve (bet jie gerai laikosi ir kambario temperatūroje).
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Kuo tirštesnė masė, tuo ilgiau stingsta. Guminukus galima dėti stingti šaldytuve - bus šiek tiek greičiau.
Vietoje vandens tyrę galima skiesti kokosų pienu (arba grietinėle) - guminukai bus kremiškesni.
Vietoje uogų tinka ir sultingi vaisiai, pvz. mangai. Taip pat trintas uogas galima keisti sultimis - ne tik vaisių, bet ir daržovių, tarkim burokėlių. :)
Jeigu neturite šviežių uogų - naudokite atitirpintas šaldytas.
Guminukams formuoti naudokite silikonines sausainių ar ledukų formeles. O jeigu planuojate gaminti guminukus dažniau, tokias žaismingas formeles kaip mano nebrangiai parsisiųskite iš AliExpress parduotuvės.
Šių guminukų tekstūra šiek tiek skiriasi nuo gaminamų su želatina (kaip pvz. šiame recepte), tačiau jie daug geriau laikosi kambario temperatūroje negu želatininiai guminukai.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Arnas
2020-01-26 13:11
Skanūs! Tik ne iš pirmo karto mums gavos. ATSAKYTI
Lina
2019-09-11 12:15
Niam kaip skaniai atrodo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital