Autorius apie receptą:
Turėjau taip nemažai prisipirkus mėlynių, tai dalį užšaldžiau, dalį taip valgėme, o iš likusių padariau ledus. Pavyko tikrai labai skanūs.
Turėjau taip nemažai prisipirkus mėlynių, tai dalį užšaldžiau, dalį taip valgėme, o iš likusių padariau ledus. Pavyko tikrai labai skanūs.
Andželika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
450 gramų
grietinės, 30% riebumo
(tirštos)
398 gramai
kondensuoto pieno, saldinto
2 saujos
mėlynių
16 gramų
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį dėti mėlynes, berti vanilinį cukrų ir sutrinti iki vientisos masės.
2.
Į dubenėlį dėti grietinę, kondensuotą pieną, išplakti ir supilti paruoštą mėlynių masę. Paruoštą masę supilti į dėžutę, uždengti dangteliu ir įdėti į šaldymo kamerą.
3.
Po 1 valandos išimti iš šaldymo kameros ir gerai pamaišyti, tuomet vėl dėti 1 valandai, pamaišyti ir taip pakartoti dar vieną kartą.
4.
Prieš patiekiant, ledus išimti iš šaldymo kameros ir truputį palaikyti kambario temperatūroje, tuomet juos paskirstyti į norimus indelius.
Patarimai:
•
Saldumo reguliavimas Jei saldumo leduose trūksta, pabarstykite cukraus pudra ir išplakite dar kartą.