Naminiai granolos batonėliai su medumi

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Naminiai granolos batonėliai su medumi
Naminiai granolos batonėliai su medumi
Naminiai granolos batonėliai su medumi
Autorius apie receptą: Granolos batonėliai iš tiesų yra labai greitai pagaminami, tik stingsta kiek ilgiau, bet pasisotinti, pasmaguriauti pilnai užtenka vieno nedidelio batonėlio. Šie batonėliai Granolos batonėliai iš tiesų yra labai greitai pagaminami, tik stingsta kiek ilgiau, bet pasisotinti, pasmaguriauti pilnai užtenka vieno nedidelio batonėlio. Šie batonėliai šaldytuve gali drąsiai stovėti ir savaitę (jei sąžiningai planuojate po 1-2 suvalgyti per dieną). Šaldytuve laikomi batonėliai bus truputį kietesni, standesni. Arba galite juos laikyti ant spintelės, tuomet galiojimo laikas sutrumpės, bet batonėliai bus minkštesni. Batonėlių sudedamąsias dalis keiskite pagal tai ko turite spintelėje. Vietoje džiovintų spanguolių ir vyšnių tiks razinos, susmulkinti džiovinti abrikosai. Ir net neminėsiu, kad riešutus galite rinktis pagal savo nuožiūrą. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
230 gramų avižinių dribsnių (pilno grūdo)
80 gramų migdolų (stambiai kapotų)
70 gramų juodojo šokolado (kapoto ar lašelių+saujos pabarstymui)
30 gramų džiovintų spanguolių
30 gramų džiovintų vyšnių
Karameliniam kremui:
130 gramų skysto medaus
60 gramų sviesto
50 gramų rudojo cukraus (smulkaus)
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto (ar vanilinio cukraus)
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
2.
Ant nedidelės orkaitės skardelės dugno ir kraštų patiesiame folijos, ją patepame šlakeliu aliejaus. Sudedame avižinius dribsnius ir migdolo riešutus ir kepame orkaitėje 5 minutes, tada išmaišome ir kepame dar 5 minutes. Po to riešutus suberiame į didelį indą.
3.
Sviesto-medaus karamelė – kol avižiniai dribsniai ir riešutai kepa orkaitėje, pasiruošiame karamelę. Į nedidelį puodą sudedame visus karamelei skirtus ingredientus. Kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus visiškai ištirpsta. Tada supilame karamelę ant avižinių dribsnių ir riešutų, gerai išmaišome. Masę paliekame atvėsti 5 minutėms.
4.
Džiovintas spanguoles, vyšnias ir 70 g šokolado sumaišome su avižinių dribsnių mase (šokoladas aptirps, bet taip ir turėtų būti, kad masė geriau sukibtų tarpusavyje).
5.
Avižinių dribsnių masę sudedame ant tos pačios skardelės su folija (ant kurios kepėte riešutus ir dribsnius). Vandeniu sušlapiname rankas ir gerai prispaudžiame dribsnių masę prie skardelės. Aš formavau maždaug piršto storio keturkampį. Užberiame saują šokolado lašelių ir gerai prispaudžiame.
6.
Tada uždengiame folija ir paliekame šaldytuve stengti ~2 h. Po to išimame iš šaldytuvo ir supjaustome į batonėlius.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Daiva
2023-01-22 14:02
Sveiki. Ar šokoladas būtinas?.. Kuo jį galima pakeisti? Ar laikys formą batonėliai be šokolado? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital