Naminės tortilijos su svirplių miltais

AUTORIUS:
Tastik,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Naminės tortilijos su svirplių miltais
Autorius apie receptą: Itin pamėgtos atostogautojų bei iškylautojų puikios tortilijos su svirpliais. Tortilijos, be abejonės, atsiduria tarp didžiųjų kulinarinių atradimų. Lengvai ir greitai Itin pamėgtos atostogautojų bei iškylautojų puikios tortilijos su svirpliais. Tortilijos, be abejonės, atsiduria tarp didžiųjų kulinarinių atradimų. Lengvai ir greitai paruošiamų tortilijų išskirtinumas – traškūs, labai maistingi džiovinti svirpliai, harmoningai derantys su šviežių daržovių įdaru. (...daugiau) Tastik
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
180 mililitrų vandens (šilto)
70 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų svirplių miltų (nebūtina, bet suteikia labai derančią skonio natą ir praturtina maistingumą)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
200 gramų raudongūžių kopūstų
1 vienetas pomidorų (prinokusio)
1 vienetas avokadų (didelio)
1 vienetas žaliųjų citrinų
2 šaukštai rausvųjų svogūnų (smulkiai smulkinto)
2 šaukštai raudonosios paprikos (smulkiai pjaustytos)
2 šaukštai grietinės
4 šaukšteliai balzaminio acto
25 gramai svirplių (naudojome džiovintus su čili pipirais ir rūkyta paprika)
1 žiupsnelis kalendros (šviežios)
pagal skonį druskos
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kvietinius ir svirplių miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, pilkite aliejų, išmaišykite. Tuomet pilkite vandenį ir palaipsniui maišydami, suminkykite iki vientisos masės.
2.
Iš tešlos formuokite nedidelius (20-30 g) rutuliukus, uždenkite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite apie 20 min pastovėti.
3.
Kiekvieną rutuliuką, vis apsukdami kita puse, iškočiokite maksimaliai plonai.
4.
Keptuvę įkaitinkite vidutinėje kaitroje. Dėkite iškočiotą tešlą į keptuvę ir kepkite abi puses po 15-20 s. Kai tik pamatysite tešloje kylančius burbulus, apverskite kita puse.
5.
Iškepę paplotėlius, gerai uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, kitaip jie gali greit išsausėti ir sukietėti.
6.
Įdarui kopūstus supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su balzaminiu actu, druska ir pipirais. Pomidorus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su kapotomis kalendromis, druska bei pipirais. Avokadą sutrinkite ir sumaišykite su smulkintais svogūnais, paprikomis, laimo citrinos sultimis ir druska bei pipirais.
7.
Visas sudedamąsias dalis dėkite ant tortilijos keptos su svirplių miltais, papildykite grietine, džiovintais svirpliais ir kalendromis.
AUTORIUS: Tastik
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital