Naminės tortilijos

AUTORIUS:
Jana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 100)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 100)
Naminės tortilijos
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
500 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0.5 a.š. druskos
2 v.š. aliejaus
350 ml pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Pieną užvirinti, supilti į jį alieju. Visus likusius ingredientus sudėti į indą, pamaišyti ir tada maišant lėtai pilti pieną. Jei trūksta skysčio - įpilti dar keletą šauktų pieno arba vandens. Kai jau tešla pravėsta, minkome ją iki vientisos, elastingos masės. Idealu išminkius tešlą keletui valandų ją palikti pailsėti, bus dar skaniau. Bet jeigu neturite laiko, galite kepti ir iškart. Dalinti tešlą į daugmaž 20 gabalėlių ir iš kiekvieno gabalėlio ant miltais pabarstyto paviršiaus kočioti apskritimą. Stengtis kočioti kuo ploniau. Kepti labai karštoje sausoje keptuvėje. Kai blynelis pradeda pūstis, jį apversti ir dar truputį pakepti. Iškeptus blynelius dedame lėkštėje vieną ant kito ir apdengiame drėnu rankšluosčiu. To reikia, kad jie liktų minkšti ir elastingi.
AUTORIUS: Jana
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (4)
Vilija
2017-01-22 15:40
Labai skanios tortilijos gavosi, ačiū už puikų receptą! ATSAKYTI
Greta
2012-04-14 22:11
gaminau ir manau pavyko :) ajsku nesigavo kaip is parduotuves, bet tiko, ir gal net skaniau, nes jos buvo traskesnes ATSAKYTI
zlp
2010-10-03 14:11
taip, kepant apversti reikia ATSAKYTI
Rita
2010-04-30 08:15
ar reikia apversti kepant? atrodo paprasta pasigaminti paciam,o ir malonumas gaminti ir sutaupyti neperkant :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital