Naminės pomidorų sultys žiemai

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Naminės pomidorų sultys žiemai
@Shutterstock
Naminės pomidorų sultys žiemai
Naminės pomidorų sultys žiemai
Autorius apie receptą: Jeigu turite daug pomidorų ir žiemą norite vitaminų, siūlau pasiruošti sulčių žiemai! Šiam receptui nereikia nei druskos, nei cukraus, nei kitų papildomų ingredientų, nes Jeigu turite daug pomidorų ir žiemą norite vitaminų, siūlau pasiruošti sulčių žiemai! Šiam receptui nereikia nei druskos, nei cukraus, nei kitų papildomų ingredientų, nes pačiuose pomidoruose yra rūgšties. Svarbu sultis pilstyti į gerai iškaitintus stiklainius ir būtinai užsukti steriliais dangteliais, kad sultys gerai laikytųsi ir žiemą. Labai skanu! Iš kilogramo sultingų pomidorų man išeina maždaug 800 ml sulčių. (...daugiau) Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį pomidorų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus nuplauti ir nusausinti (kad nebūtų nereikalingo vandens sultyse).
2.
Pomidorus pjauti į 4 dalis. Sulčiaspaude ar mėsmale su specialiu antgaliu išspausti pomidorų sultis. Jeigu jūsų sulčiaspaudė atskiria tirštąją dalį, sėklyčių sultyse jau nebus. Jeigu ne - sultis perkoškite per retą sietelį, nes masė bus gana tiršta, o sėklytės liks sietelyje.
3.
Pomidorų sultis pilti į puodą ir užvirinti. Nugriebti susidariusias putas. Virinti 5 minutes, daugiau putų nuimti nereikia.
4.
Sultis išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Kol pilstysite sultis, puodo su jomis nuo kaitros nenuimkite, jog sultys neatvėstų.
5.
Stiklainius sutatyti dangteliais žemyn, šiltai užkloti ir palikti visiškai atvėsti. Saugoti vėsiame, tamsiame rūsyje arba sandėliuke.
6.
Iš kilogramo sultingų pomidorų man išeina maždaug 800 ml sulčių.
7.
Jeigu naudosite labai saldžių pomidorų veisles ar neturite galimybės saugoti vėsiame rūsyje, tuomet, kad sultys tikrai gerai išsilaikytų, išpilstytu stiklainius reikėtų pakaitinti: supilsčius sultis, stiklainius pridengti dangteliais, sustatyti į puodą (dugne patogiausia padėti virtuvinį rankšluostėlį, kad netarškėtų stiklainiai), stiklainius užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų kiek daugiau nei pusę aukščio (atsargiai, kad vandens nepatektų į stiklainius) ir kaitinti. Kai vanduo ims burbuliuoti, šiek tiek sumažinti kaitrą, kad smarkiai nekunkuliuotų. 1 litro talpos stiklainius taip kaitinti reikėtų apie 40 minučių, 0.5 litro - apie 30 minučių, 3 litrų talpos - bent valandą. Iškaitintus stiklainius sandariai užsukti, apversti dangteliais žemyn, šiltai užkloti, kol visiškai atvės.
AUTORIUS: Laima
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Danute
2018-08-23 21:52
O kaip su druskyte? Reikia? ATSAKYTI
Agnė
2018-08-24 10:47
Galima, bet tikrai nebūtina :) Be druskos jos natūralesnės, pomidorų sultys verdamos, pilstomos į kaitintus stiklainius ir dar sterilizuojama, todėl laikosi gerai, o druskos berti galima, kai jau gersite, jei norėsis :) ATSAKYTI
Dale
2018-08-17 14:46
Darau daug paprasčiau.Nuplikytus pomidorus nulupu, sutrinu mikseriu.pertrinu per sietą užverdu ir supilu į mikrobanginėj iškaitintus stiklainius.Viskas! ATSAKYTI
Aguona
2018-08-15 15:12
Tai ar ne geriau pavirinti ilgiau, o ne taip ilgai kaitinti? ATSAKYTI
Laima
2018-08-15 17:07
Virinimas ir pasterizavimas nėra visai tas pats :) Virinant nugaruos skysčio, tad sultys nebus tokios kaip turėtų. Be to, pasterizuojant iškaitinami ir stiklainiai, ir danteliai, ir sultys, būtent todėl konservas gerai išsilaiko per žiemą. Kitu atveju reikėtų į jį papildomai dėti cukraus arba druskos, kad gerai laikytųsi, kas jau ne taip sveika kaip norėtųsi, na ir skonį keičia. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis