Autorius apie receptą:
Jeigu turite daug pomidorų ir žiemą norite vitaminų, siūlau pasiruošti sulčių žiemai! Šiam receptui nereikia nei druskos, nei cukraus, nei kitų papildomų ingredientų, nes
Jeigu turite daug pomidorų ir žiemą norite vitaminų, siūlau pasiruošti sulčių žiemai! Šiam receptui nereikia nei druskos, nei cukraus, nei kitų papildomų ingredientų, nes pačiuose pomidoruose yra rūgšties. Svarbu sultis pilstyti į gerai iškaitintus stiklainius ir būtinai užsukti steriliais dangteliais, kad sultys gerai laikytųsi ir žiemą. Labai skanu! Iš kilogramo sultingų pomidorų man išeina maždaug 800 ml sulčių.
(...daugiau)(...mažiau)
Laima
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
pomidorų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus nuplauti ir nusausinti (kad nebūtų nereikalingo vandens sultyse).
2.
Pomidorus pjauti į 4 dalis. Sulčiaspaude ar mėsmale su specialiu antgaliu išspausti pomidorų sultis. Jeigu jūsų sulčiaspaudė atskiria tirštąją dalį, sėklyčių sultyse jau nebus. Jeigu ne - sultis perkoškite per retą sietelį, nes masė bus gana tiršta, o sėklytės liks sietelyje.
3.
Pomidorų sultis pilti į puodą ir užvirinti. Nugriebti susidariusias putas. Virinti 5 minutes, daugiau putų nuimti nereikia.
4.
Sultis išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Kol pilstysite sultis, puodo su jomis nuo kaitros nenuimkite, jog sultys neatvėstų.
5.
Stiklainius sutatyti dangteliais žemyn, šiltai užkloti ir palikti visiškai atvėsti. Saugoti vėsiame, tamsiame rūsyje arba sandėliuke.
6.
Iš kilogramo sultingų pomidorų man išeina maždaug 800 ml sulčių.
7.
Jeigu naudosite labai saldžių pomidorų veisles ar neturite galimybės saugoti vėsiame rūsyje, tuomet, kad sultys tikrai gerai išsilaikytų, išpilstytu stiklainius reikėtų pakaitinti: supilsčius sultis, stiklainius pridengti dangteliais, sustatyti į puodą (dugne patogiausia padėti virtuvinį rankšluostėlį, kad netarškėtų stiklainiai), stiklainius užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų kiek daugiau nei pusę aukščio (atsargiai, kad vandens nepatektų į stiklainius) ir kaitinti. Kai vanduo ims burbuliuoti, šiek tiek sumažinti kaitrą, kad smarkiai nekunkuliuotų. 1 litro talpos stiklainius taip kaitinti reikėtų apie 40 minučių, 0.5 litro - apie 30 minučių, 3 litrų talpos - bent valandą. Iškaitintus stiklainius sandariai užsukti, apversti dangteliais žemyn, šiltai užkloti, kol visiškai atvės.
Nesąmonė tiek kaitint,
užvirė ir supilstai, stovi kuo puikiausiai.
ATSAKYTI
Blefas su tais pasterizavimais
2020-08-18 18:03
, pomidorų sultys uzverdamos ir iśpilsćius użsukamos.Kaip ir obuolių sultys.
ATSAKYTI
Veronika
2020-07-21 18:28
As tik uzverdu ir supilscius i stiklainiukus ,uzsuku .Apverciu .Uzklojus siltai ,atvesinu.Ir viskas.Stovi puokiai pora metu.
ATSAKYTI
Danute
2018-08-23 21:52
O kaip su druskyte? Reikia?
ATSAKYTI
Agnė
2018-08-24 10:47
Galima, bet tikrai nebūtina :) Be druskos jos natūralesnės, pomidorų sultys verdamos, pilstomos į kaitintus stiklainius ir dar sterilizuojama, todėl laikosi gerai, o druskos berti galima, kai jau gersite, jei norėsis :)
ATSAKYTI
Dale
2018-08-17 14:46
Darau daug paprasčiau.Nuplikytus pomidorus nulupu, sutrinu mikseriu.pertrinu per sietą užverdu ir supilu į mikrobanginėj iškaitintus stiklainius.Viskas!
ATSAKYTI
Aguona
2018-08-15 15:12
Tai ar ne geriau pavirinti ilgiau, o ne taip ilgai kaitinti?
ATSAKYTI
Laima
2018-08-15 17:07
Virinimas ir pasterizavimas nėra visai tas pats :) Virinant nugaruos skysčio, tad sultys nebus tokios kaip turėtų. Be to, pasterizuojant iškaitinami ir stiklainiai, ir danteliai, ir sultys, būtent todėl konservas gerai išsilaiko per žiemą. Kitu atveju reikėtų į jį papildomai dėti cukraus arba druskos, kad gerai laikytųsi, kas jau ne taip sveika kaip norėtųsi, na ir skonį keičia.
ATSAKYTI