Naminė vytinta jautiena "Basturma"

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Naminė vytinta jautiena "Basturma"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
800 gramų jautienos išpjovos
30 gramų druskos
6 skiltelės česnako
šiek tiek kmynų
šiek tiek paprikos miltelių
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Mėsą gerai ištrinti prieskoniais, druska, tarkuotu česnaku ir dėti į šaldytuvą 3 - 4 paroms. Kiekvieną dieną šaldytuve apversti ir vėl įtrinti tais pačiais prieskoniais, nes mėsa išskiria sultis, todėl reikia, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
2.
Nusausinti mėsą ir įvynioti į marlę. Pakabinti, kur šilta ir sausa, pavyzdžiui, virtuvėje virš viryklės (ar netoli radiatoriaus ar krosnies) ir palikti savaitei.
3.
Vėliau laikyti šaldytuve suvyniojus į kepimo popierių apie savaitę, kol pilnai išdžius.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Neringa
2021-01-26 00:57
Nesiginčysiu,bet pradedančiajam basturmos gamintojui nėra nurodyta pagrindinių dalykų. Gaminome, mūsų šeimynai pernelyg jautėsi kmynų skonis( nebesijautė jautienos) taip pat nenurodyta kokio storio gabalėliai, mes naudojome 5-6cm ir viduje buvo žalia , sunkiai kramtoma mėsa.Nors tartarą ir karpačio mėgstam,šis variantas nepatiko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital