Naminė vytinta jautiena "Basturma"

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Naminė vytinta jautiena "Basturma"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
800 gramų jautienos išpjovos
30 gramų druskos
6 skiltelės česnako
šiek tiek kmynų
šiek tiek paprikos miltelių
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Mėsą gerai ištrinti prieskoniais, druska, tarkuotu česnaku ir dėti į šaldytuvą 3 - 4 paroms. Kiekvieną dieną šaldytuve apversti ir vėl įtrinti tais pačiais prieskoniais, nes mėsa išskiria sultis, todėl reikia, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
2.
Nusausinti mėsą ir įvynioti į marlę. Pakabinti, kur šilta ir sausa, pavyzdžiui, virtuvėje virš viryklės (ar netoli radiatoriaus ar krosnies) ir palikti savaitei.
3.
Vėliau laikyti šaldytuve suvyniojus į kepimo popierių apie savaitę, kol pilnai išdžius.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Recipes4men
2022-01-25 14:00
Kad čia receptas tai apie nieką, reikia druskoje pradžioje laikyti pora savaičių, po to nuvalyti, nuplaut tada suslėgti, vėliau jau prieskoniai ir vytinimas eina, tai čia aš greituoju būdu parašiau, gaminasi 3-4 savaites basturma. ATSAKYTI
Neringa
2021-01-26 00:57
Nesiginčysiu,bet pradedančiajam basturmos gamintojui nėra nurodyta pagrindinių dalykų. Gaminome, mūsų šeimynai pernelyg jautėsi kmynų skonis( nebesijautė jautienos) taip pat nenurodyta kokio storio gabalėliai, mes naudojome 5-6cm ir viduje buvo žalia , sunkiai kramtoma mėsa.Nors tartarą ir karpačio mėgstam,šis variantas nepatiko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital