Naminė šaldytuve vytinta kiaulienos sprandinė

AUTORIUS:
Algirdas Mazeika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Šaldytuve vytinta sprandinė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo kiaulienos sprandinės
2 galvos česnako
70 gramų romo (arba kito panašaus stiprumo alkoholio)
3 šaukštai druskos (nubrauktų)
1 šaukštas čiobrelių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą užpilti romu, įtrinti cukrumi, smulkiai sukapotu česnaku, maltais pipirais ir čiobreliais. Laikyti 6 valandas.
2.
Tada įtrinti druska ir laikyti 4 paras šaltai (šaldytuve arba šaltame rūsyje).
3.
Po 4 parų nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti, pabarstyti juodaisiais maltais pipirais, susukti į marlę ir pakabinti vytintis virš viryklės arba kitoje šiltoje vietoje (šalia pečiaus ar šalia radiatoriaus) savaitę.
4.
Po to mėnesį laikyti šaldytuve, o tada skanauti!
AUTORIUS: Algirdas Mazeika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Gerda
2022-04-26 16:54
Gal bandet laikyti 1menesi mesa vakumuota, saldytuve? Ar negeriau butu?
Bei druska naudojote stabiai malta , akmens ar juros druska?
Aciu ATSAKYTI
Ieva
2022-04-27 09:38
Į marliuką susukta mėsa vytinasi - džiūna, nes turi sąlyčio su oru, jeigu vakuumuosite ir dėsite į šaldytuvą, tai čia bus labiau brandinta mėsa, pvz., kepimui. ATSAKYTI
Saruncas
2019-06-04 08:48
Kaip laikyti saldytuve men.nes pirma karta ka dariau,supelyjo negyvai,teko ismest.daba vel darau ir nenoriu ka taip nutiktu ATSAKYTI
Rimantė
2019-06-04 09:40
Svarbu marliukus švarius naudoti, prieskonių visų dėti ne mažiau, nei nurodyta. Kol džiūna savaitę, turi būti šiltoje, bet sausesnėje vietoje, jei matote, kad mėsa dar pernelyg drėgna, dar kokią dieną - dvi palaikykite, prieš dedant į šaldytuvą. Laikant šaldytuve taip pat stebėkit, kad nepradėtų kauptis drėgmė, pavartykit, jei reikia, galima popieriniu rankšluostėliu papildomai nusausinti. ATSAKYTI
Irmis
2017-11-03 18:59
Druskos nemazai? ATSAKYTI
Indre
2017-11-03 01:19
Kokioje taroje laikote mėsa šaldytuve tas 4paras? Ar galima uždaroje dėžėje? ATSAKYTI
Laura
2017-11-03 10:33
Aš paprastai ir laikau uždaroje dėžutėje arba stikliniame inde su dangčiu. Geriau sandariai ATSAKYTI
Vytautas
2017-10-31 15:31
senu seniausiai taip darom palendricą[nugarinė ],tik be romo ir šaldytuvų,šiltoje vietoje laikai ,kol apsivytina.
Pradžioje aišku pasūdyti ,sutrinti su druska,česnaku ir kitais prieskoniais ,paskui į pedkelnę ir prie pečiaus ATSAKYTI
Dalia
2019-02-18 19:48
Ir as taip darau ,skanu ATSAKYTI
Dainius
2019-06-01 08:27
Gal ir seniausiai darai, bet be romo, tad nesigirk ir nerašyk kad TAIP darai. ATSAKYTI
Janina
2017-10-27 15:27
Reiks išbandyti. Tik ar būtinai turi būti romas. Galvoju brendis negerai?
ATSAKYTI
Austėja
2017-10-27 17:28
Tinka ir bet koks kitas panasaus stiprumo alkoholis. Romas dar suteikia gero prieskonio, bet jeigu normalus brendis, irgi turetu tikti :) ATSAKYTI
Vaiva
2017-10-25 19:33
Kazin ar nesuges mesa, taip vytinama? ATSAKYTI
Austeja
2017-10-26 08:56
As bandziau ir labai skaniai gavosi. Kiek skaiciau, alkoholis butent ir padeda apsaugoti mesa nuo bakteriju, kad ji nesugestu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital