Naminė šaldytuve vytinta kiauliena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Šaldytuve vytinta kiauliena
Šaldytuve vytinta kiauliena
Šaldytuve vytinta kiauliena
Šaldytuve vytinta kiauliena
Šaldytuve vytinta kiauliena
Šaldytuve vytinta kiauliena
Autorius apie receptą: Kelis pastaruosius mėnesius gaminau daug patiekalų, kuriems reikia daug laiko. Bet kaip ne kartą esu minėjusi, dauguma receptų yra labai paprasti, pagrindinį darbą už jus padaro Kelis pastaruosius mėnesius gaminau daug patiekalų, kuriems reikia daug laiko. Bet kaip ne kartą esu minėjusi, dauguma receptų yra labai paprasti, pagrindinį darbą už jus padaro buitinė technika arba… laikas. Jis itin didelis pagalbininkas fermentuojant daržoves, giras ar sūrius. O šį receptą siūlau jums todėl, kad jame jums talkins net du pagalbininkai – laikas ir šaldytuvas. Taip pat mano jau seniai atrastas mėsos dezinfekatorius ir konservantas. Vytinimui galima rinktis bet kokią mėsą ir netgi paukštienos filė (jei auginta patikimam ūky ar pirkta prekybos centre). Mums gardžiausia kiaulienos arba jautienos išpjova. Pirmiausiai mėsą perplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu ir pasiskaičiuoju kiek man reikės prieskonių. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos išpjovos (ar kitokios mėsos)
100 mililitrų starka (arba 50 ml spirito)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
1 šaukštelis lauro lapų (trupintų)
1 šaukštelis harisa prieskonių (galima keisti raudonos paprikos milteliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vytinimui galima rinktis bet kokią mėsą ir netgi paukštienos filė (jei auginta patikimam ūky ar pirkta prekybos centre). Mums gardžiausia kiaulienos arba jautienos išpjova. Pirmiausiai mėsą perplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu ir pasiskaičiuoju kiek man reikės prieskonių.
2.
Mėsą sudedu į indą, kuris turi sandarų dangtį, suberiu druską, kelias minutes minkau, kad druska kuo giliau įsigertų į mėsą, sudedu smulkiai kapotus česnakus (galima ir nenaudoti), supilu “Starką“ ir dar kartą gerai išmasažuoju gabalus. Dengiu dangtį, indą dedu į šaldytuvą ir kalendoriuje pasižymiu, kad kas dvi dienas turiu apversti mėsą. Druskos, česnako ir alkoholio draugijoje mėsa svečiuojasi 4-5 dienas.
3.
Tuomet gabalus ir indą kruopščiai išplaunu, išsausinu ir suberiu sausus prieskonius, juose apvolioju mėsą ir dabar jau neuždengtą indą dedu į šaldytuvą. Karts nuo karto apverčiu, bet būtinybės tai daryti kas kelias dienas nebėra, kada jau akis užkliūna – tada. Vytinimas šaltoje aplinkoje mėsai suteikia skaidrumą, nesusidaro kieta pluta, kaip vytinant šiltoje patalpoje.
4.
Procesas trunka nuo 2 iki 3 savaičių. Kai jau vaizdas ir skonis tinka, indą dengiu dangčiu. Puiki mėsytė sumuštiniams, makaronų ar ryžių patiekalams gardinti, aš mono maisto mėgėja, todėl ją valgau tiesiog taip, atsipjovus riekelę. Pavasarį dar kokį garšvos ar kiaulpienės lapą imu draugijon :) O beje, jei norite šią mėsą atpjauti labai plonai, palaikykite visą gabalą pusvalandį šaldiklyje, tuomet bus lengva atpjauti itin plonus griežinėlius.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
AS
2019-01-04 15:55
AR VIETOJE VYTINIMO NATŪRALIAI NEGALIMA PADŽIOVINTI ELEKTRINĖJE DŽIOVYKLĖJE
ATSAKYTI
tu
2019-03-15 14:55
3 savaites? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital