Naminė ruginė duona be mielių - mano skaniausioji

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Naminė ruginė duona be mielių
Autorius apie receptą: Tiems, kas mėgsta duoną, visai nebūtina jos pirkti! Labai gardžios duonelės galima išsikepti namuose, taip ir namai prispildys šilumos ir jaukumo, ir dėl duonos sudėties Tiems, kas mėgsta duoną, visai nebūtina jos pirkti! Labai gardžios duonelės galima išsikepti namuose, taip ir namai prispildys šilumos ir jaukumo, ir dėl duonos sudėties būsite ramesni, iš nurodytų ingredientų iškepsite du pailgus kepaliukus. Už recepto įkvėpimą dėkoju Inai. (...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 litras vandens (šilto)
400 gramų rupūs ruginiai miltai
400 gramų rupūs kvietiniai miltai
350 mililitrų ruginis raugas (kaip pasigaminti skaitykite čia)
200 gramų skaldyti rugiai
100 gramų lukštentų saulėgrąžų
100 gramų linų sėmenų
4 šaukštai medaus (arba pagal skonį)
2 šaukštai kmynų
2 šaukšteliai druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dideliame dubenyje sumaišau linų sėmenis, lukštentas saulėgrąžas, skaldytus rugius, druską, kmynus, užpilu 1 stikline verdančio vandens, išmaišau, dėdu medų, dar kartą išmaišau ir palieku pastovėti 8 - 10 minučių. Truputį saulėgrąžų ir linų sėklų galima atsidėti pabarstymui prieš kepimą.
2.
Į dubenį suberti miltus, dėti raugą ir pilti likusį šiltą vandenį. Išmaišau ir minkau 10 - 15 minučių. Tešla turi būti minkšta, tiršta.
3.
Kepimo formas ištepu aliejumi, pabarstau ruginiais miltais ir dedu tešlą. Tešla turi užpildyti maždaug du trečdalius formos, kepama duona dar pakyla. Tešlos paviršių išlyginti drėgnu delnu, uždenti formas rankšluostėliu ir palikti kilti 5 - 7 valandas.
4.
Jei norite, pabarstykite saulėgražų sėklomis ir linų sėmenimis. Kepu iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Iškepusią apkloti drėgnu rankšluosteliu ir palikti pastovėti 10 minučių. Duoneles išimti iš formų, dėti ant lentutės ir palikti vėsti uždengtas rankšluostėliu.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis