Naminė ruginė duona

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Naminė ruginė duona
Naminė ruginė duona
Naminė ruginė duona
Autorius apie receptą: Kiek daug gražių patarlių yra sugalvota apie duoną. Nes ji tikrai kasdieninis mūsų maistas. Nuo seno buvo mokoma, kad duoną reikia gerbti. Net mane dar močiutė mokė, kad nevalia Kiek daug gražių patarlių yra sugalvota apie duoną. Nes ji tikrai kasdieninis mūsų maistas. Nuo seno buvo mokoma, kad duoną reikia gerbti. Net mane dar močiutė mokė, kad nevalia duonos mėtyti, o nukritusią riekelę reikia pabučiuoti. Nėra ir skanesnio, nei namuose kepamos duonos kvapo. Šilta duonos riekelė su trupučiu sviesto - kažkas pasakiško. Aš mėgstu namuose keptą duoną. Užtruksite gaminat apie 15 min, reiks palaukti, kol iškils apie 6 val, keps duonelė 1 val. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų ruginių miltų
600 gramų kvietinių miltų
170 gramų cukraus
100 gramų avižinių dribsnių
100 gramų kviečių sėlenų
100 gramų saulėgrąžų
100 gramų linų sėmenų
50 gramų sezamo sėklų
1 sauja kmynų
2 šaukštai raugo ( naminio raugo duonai receptas)
2 šaukšteliai druskos
1 litras vandens (virinto, šilto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį beriame kvietinius, ruginius miltus, avižinius dribsnius, kviečių sėlenas, cukrų, druską, saulėgrąžas, linų sėmenis, kmynus, sezamo sėklas. Išmaišome.
2.
Į birų mišinį dedame raugą. Užpilame šiltu vandeniu. Viską gerai išmaišome. Pastatome šiltoje vietoje bent 6 val, kad duona pakiltų. Aš dažniausiai palieku per naktį.
3.
Dalį duonos tešlos pasiliekame kitam kartui, naudosime kaip raugą.
4.
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame likusią tešlą.
5.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital