Naminė pušų spyglių gira - vitaminų užtaisas!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Pūšų spyglių gira
Pūšų spyglių gira
Pūšų spyglių gira
Pūšų spyglių gira
Pūšų spyglių gira
Pūšų spyglių gira
Autorius apie receptą: Buvau girdėjusi apie pušų spyglių arbatą, apie tai, kad spyglius mala ir miltelius naudoja tiek kulinarijoje, tiek sveikatinimui ar aromaterapijai. Tačiau kai perskaičiau, kad Buvau girdėjusi apie pušų spyglių arbatą, apie tai, kad spyglius mala ir miltelius naudoja tiek kulinarijoje, tiek sveikatinimui ar aromaterapijai. Tačiau kai perskaičiau, kad žiemą spygliai yra vertingiausi, po to akis užkliuvo už recepto apie fermentuotą spyglių ir aviečių gėrimą, iškarto susisuko mintis ką gaminsiu aš. Raudonai nudažyti gėrimą įgaliojau spanguoles, miške, šaltukui kandant žandus, prisirinkau pušų šakų ir ėmiausi gamybos. Ir dabar imbierinė ar burokėlių gira ilgam pamiršta mūsų namuose… (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 stiklinės pušų spyglių
1 stiklinė spanguolių
4 šaukštai medaus
šiek tiek vandens (drungno)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Naudoju tik žaliąsias spyglių dalis, elementariai nukirpdama juos nuo šakos žirklėmis.
2.
Spyglius ir spanguoles suberiu į 2 l stiklainį, gerokai pamaigau šaukštu, kad uogos bent kiek įtrūktų ir gėrimą praturtintų rūgštele. Sudedu medų, stiklainį sklidinai pripilu vandens ir aprišu medžiagine skepetaite, gira turi kvėpuoti.
3.
Rūgimui svarbi šiluma, todėl stiklainį statau šiltoj vietoj ir kasdien su ilgu šaukštu vizituoju – išsuku ir vėl aprišu. Mano gira įrūgsta per kelias dienas, kai jau stiklainio šonai pasidengia “šampaniniais“ burbuliukais, girą nešu į vėsią vietą. Gira ypatingai kvapni, gaivinanti, rūgštelėjusi.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ramse
2018-10-29 18:29
Wow! Reiktu pameginti,labai suintrigavo koks skonis. Negirdetas giros variantas,bandysiu ☺☺☺ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital