Naminė pica su vištiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Naminė pica su vištiena
Autorius apie receptą: Įprasta picai naudoti trintus pomidorus ar pomidorų padažą, tačiau kepsnių padažas taip pat puikiai tinka pagardinti picai. Įprasta picai naudoti trintus pomidorus ar pomidorų padažą, tačiau kepsnių padažas taip pat puikiai tinka pagardinti picai. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų   vištienos filė
150 mililitrų   barbekiu padažo
1 vienetas   rausvųjų svogūnų
100 gramų   fermentinio sūrio
pagal poreikį   mocarela sūrio
pagal skonį   pomidorų
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
300 gramų   kvietinių miltų
200 mililitrų   vandens  (šilto)
2 šaukštai   alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai   cukraus
1 šaukštelis   sausų mielių
1 žiupsnelis   druskos
Kepimui:
šiek tiek   aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį (užlašinus ant delno turi jaustis šiluma, bet neturi deginti) suberti cukrų, mieles, druską, supilti aliejų. Palikti kelias minutes, kol pradės veikti mielės. Suberti miltus ir išminkyti tešlą. Palikti šiltai, kol pakils dvigubai.
2.
Ant vištienos pilti šiek tiek kepsnių padažo, berti druskos, pipirų ir išmaišyti, kad visa vištiena pasidengtų padažu. Prieš beriant druską, reiktų paragauti padažą ir įsivertinti jo sūrumą. Palikti šaldytuve, kad vištiena bent pusvalandį pasimarinuotų.
3.
Vištieną iškepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atvėsinti.
4.
Iš pasiruoštos picos tešlos išeina didelė, orkaitės skardos dydžio pica arba galima formuoti keletą mažesnių. Pakilusią tešlą ant darbastalio lengvai paminkyti keletą kartų (palikti vieną tešlos gabalą arba padalinti į norimą skaičių mažesnių gabalėlių) ir pridengus plėvele kildinti dar apie 20 min.
5.
Supjaustyti svogūnus, atvėsusią vištieną, mocarelą, pomidorus norimo dydžio gabaliukais, sutarkuoti fermentinį sūrį.
6.
Suformuoti picos pagrindą, dėti į skardą. Aptepti barbekiu padažu (galima įmaišyti pora šaukštų paprasto pomidorų padažo), dėti vištienos ir mocarelos gabaliukus, ant viršaus pomidorus ir svogūną, užberti fermentinį sūrį.
7.
Kepti 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital