Naminė pica su tunu ir daržovėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Naminė pica su tunu ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Šiandien pietums dviejų rūšių pica su storu, minkštu ir labai skaniu padu. Naudojau 40 x 30 cm kepimo formą. Šiandien pietums dviejų rūšių pica su storu, minkštu ir labai skaniu padu. Naudojau 40 x 30 cm kepimo formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
460 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
150 mililitrų pieno (šilto)
100 mililitrų vandens (šilto)
10 gramų sausų mielių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis provanso žolelių (apytikriai)
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Viršui:
150 gramų sūrio (kelių rūšių)
140 gramų tuno (apytikriai)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 sauja špinatų (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį pilti pieną, vandenį, cukrų, mieles ir išmaišyti. Palikti pastovėti iki kol mielės aktyvuosis. Tuomet įberti druską, pipirus, žoleles, pilti aliejų ir išmaišyti. Tuomet įsijoti miltus ir 6 - 7 minutes minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, vos limpanti prie rankų.
2.
Paruoštą tešlą aptepti aliejumi, dubenėlį taip pat aptepti aliejumi, uždengti ir leisti apie 1.5 valandos pastovėti šiltoje vietoje iki kol tešla pakils.
3.
Ant kepimo popieriaus dėti tešlą ir rankomis išlyginti, ištempti rankomis, bet atsargiai, kad nesuplyštų. Kočėlo naudoti nereikia. Perdėti į kepimo formą.
4.
Sūrius ir papriką supjaustyti, tuną pasmulkinti šakute.
5.
Paruoštą picos padą aptepti pomidorų padažu, išdėlioti sūrius, papriką, špinatus, tuną.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių iki kol gražiai apkeps. Po maždaug 10 - 15 minučių, įjungti ventiliatoriaus rėžimą, kad sūris truputį apskrustų, bet jei nemėgstate, galima nejungti.
Patarimai:
Su kuo dar galima ruošti? Picos viršaus ingredientus galima rinktis pagal savo skonį, bet labai tinka mocarelos sūris, pomidorų padažas, konservuoti kukurūzai, juodosios alyvuogės, raudona paprika, tarkuotu mėgstamu sūriu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Giedrius
2022-08-13 19:26
koks pienas picoi.?
nemačiau niekur Itališkos picos recepte ?
ATSAKYTI
Aistė
2022-08-16 10:32
Niekur neparašyta, kad čia tradicinė Itališka pica :) O picų variantų yra daugybė, kas kokią mėgsta, tas tokią ir kepa. O ši labai skani pavyko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital