Naminė morkų duona be minkymo

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Morkų duona be minkymo
Morkų duona be minkymo
Morkų duona be minkymo
Morkų duona be minkymo
Morkų duona be minkymo
Morkų duona be minkymo
Morkų duona be minkymo
Autorius apie receptą: Ši duona man buvo atradimas. Morkos suteikia duonai labai gražią ir skanią spalvą, bet neperkrauna jos savo skoniu. Manau, tikrai dar ne kartą ją kepsiu. Ši duona man buvo atradimas. Morkos suteikia duonai labai gražią ir skanią spalvą, bet neperkrauna jos savo skoniu. Manau, tikrai dar ne kartą ją kepsiu. Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų kvietinių miltų
350 gramų morkų sulčių (šviežių)
85 gramai graikinių riešutų (kapotų)
1 šaukštas kmynų (nebūtina)
1 ir 1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišykite su mielėmis ir druska dubenyje. Įpilkite morkų sultis ir viską sumaišykite šaukštu arba ranka. Minkyti NEREIKIA. Jei tešla yra nelipni ir sausoka, tai įpilkite dar porą šaukštų vandens, įberkite riešutus ir viską sumaišykite.
2.
Dubenį su tešla uždenkite dangčiu (nesandariai) ir palikite stovėti kambario temperatūroje 12-18 val. (pas mane stovėjo parą). Per tą laiką tešla pakils ir suburbuliuos. Pabarstykite kepimo kilimėlį miltais ir perkelkite/išverskite ant jo tešlą. Neminkykite tešlos, tiesiog ją gražiai sulankstykite, kaip parodyta čia ir suformuokite duonos kepaliuką.
3.
Aš duoną kildinu pintame inde, kurį gausiai pabarstau kviečių sėlenomis arba kviečių gemalais. Šį kartą pinto indo dugną pabarsčiau ir šaukštu kmynų. Galima ją kildinti ir ant rankšluosčio. Pabarstykite rankšluostį kviečių sėlenomis ir kmynais, padėkite ant jo suformuotą kepaliuką. Viršų irgi gausiai pabarstykite kviečių sėlenomis ir uždenkite rankšluosčiu.
4.
Palikite pakilti 1-2 val. Duona bus pasiruošusi keliauti į orkaitę, kai beveik dvigubai pakils ir lengvai ją pirštu paspaudus, tešloje liks įspaudimas. Jei jo nelieka (tešla "atšoka" atgal), tada dar palikite 15 min. pakilti.
5.
Likus pusvalandžiui iki kildinimo pabaigos įjunkite orkaitę su ketaus arba keramikiniu puodu su dangčiu viduje (iš esmės tiks bet kuris puodas su dangčiu, kurį galima naudoti orkaitėje). Temperatūra - 235 C. Kaitinkite puodą pusvalandį, nes labai svarbu, kad jis gerai įkaistu.
6.
Atsargiai (nenusideginkite) išimkite puodą iš orkaitės, nuimkite dangtį ir "išverskite" į jį duoną nuo rankšluosčio ar kito kildinimo indo, žemyn apačia. Uždenkite puodą dangčiu ir gražinkite į orkaitę. Kepkite 25 min. Nuimkite dangtį ir dar kepkite 15-20 min., kol duona taps gražios, tamsiai auksinės spalvos. Išimkite duoną iš orkaitės, išimkite iš puodo ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Simona
2019-01-14 11:06
O pirktinės sultys netinka? ATSAKYTI
Diana
2019-02-04 14:54
Turėtų tikti, tiesiog naminės - turbūt visada skaniau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital