Naminė mielinė pynutė - minkštutė, puri ir labai skani

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Mielinė pynutė pynė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
450 gramų miltų
250 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
1.5 šaukšto medaus
7 gramai sausų mielių
2/5 šaukštelio druskos
1 vienetas kiaušinių trynių (aptepimui)
1 šaukštas pieno (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
150 mililitrų šilto pieno sumaišyti su medumi ir mielėmis ir palikti 15 minučių.
2.
Kiaušinį išplakti su likusiu pienu, įpilti ištirpintą kambario temperatūros sviestą, suberti druską, supilti pieną su mielėmis. Įsijoti miltus ir užminkyti tešlą. Padėti tešlą į dubenėlį, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai apie 45 minutes, kad pakiltų.
3.
Padalinti tešlą į 3 dalis ir iškočioti 3 juosteles maždaug 45 centimetrų ilgio. Jas supinti ir vėl padėti šiltai 30 minučių pakilti.
4.
Sudėti pynę į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir aptepti trynio-pieno plakiniu. Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 35 - 45 minutes. Po 15 - 20 minučių kepimo uždengti folija.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Miglė
2022-11-04 12:43
Labai didelė gaunasi pynutė?
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital