Naminė marinuota skumbrė

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Naminė marinuota skumbrė
Autorius apie receptą: Skonis nepakartojamas, jo buvau pasiilgusi daugelį metų! Pirščiukai liko aplaižyti ir šypsena iki ausų! Beje, aš naudojau šaldytą ir atitirpintą žuvį, nes kur gyvenu, Skonis nepakartojamas, jo buvau pasiilgusi daugelį metų! Pirščiukai liko aplaižyti ir šypsena iki ausų! Beje, aš naudojau šaldytą ir atitirpintą žuvį, nes kur gyvenu, kitokios nėra, bet su šviežia bus dar skaniau! (...daugiau) Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai skumbrės
3 vienetai svogūnų
pagal skonį aliejaus
1 vienetas citrinų
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek lauro lapų
Marinatui:
2 litrai vandens
250 mililitrų acto 5%
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
šiek tiek kvapiųjų pipirų (grūdeliais)
šiek tiek juodųjų pipirų (grūdeliais)
šiek tiek raudonųjų pipirų (grūdeliais)
šiek tiek lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį užvirti su marinatui skirtais prieskoniais, druska bei cukrumi ir pavirus 5 minutes supilti actą, išjungti ir palikti atvėsti.
2.
Žuvies galvas nupjauti, išimti vidurius, gerai perplauti ir supjaustyti nedideliais griežinėliais. Sudėti į marinatą ir palikti šaldytuve 3 paroms.
3.
Pasiruošti stiklainį arba indą, kur dėsite žuvį su svogūnais. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, užpilti šviežiai spaustomis citrinos sultimis, pagardinti trupučiu druskos ir cukraus.
4.
Išėmus skumbrę iš marinato įdėti ją į indą, kartu su lauro lapeliais ir pipirais, užpilti aliejumi, išmaišyti sudėti į stiklainį ir leisti susigerti skoniams bent keletą valandų. Patiekti su virtomis bulvėmis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Gitanas Kulikauskas
2023-03-12 05:34
Skanu labai. ATSAKYTI
Alfonsas
2022-03-25 11:09
Darau pirmą sykį tikį patiekalą ir neaišku kada dedasi svogūnai užpilti citrinos sultimis ir kiek laiko svogūnai laikomi užpilti sultimis ?
ATSAKYTI
Simona
2022-03-28 09:39
Trečiame žingsnyje aprašyta :) Po trijų parų skumbrės marinavimosi, į kitą indą sudėkit svogūnus, užpilkit citrinos sultimis, ten pat dėkit žuvį ir toliau pagal receptą viską darykit :) ATSAKYTI
Skumbre
2021-12-21 12:09
Superinis receptas jau nezinau kelinta karta taip darau ATSAKYTI
Den
2019-04-12 14:21
Paprastesnis receptas yra su arbata karta bandem tai iskart viska ir suvalgem ATSAKYTI
Anna Braun.
2018-05-17 22:07
Geras receptas.Ačiū jums širdingai. ATSAKYTI
Birutė Z.
2018-04-27 16:56
Neapsakomo skonio skumbrė taip marinuota,tik dedu 3v.s. druskos,idedu garstyčių,vietoj cukraus galima dėti medaus natūralaus,bandyta ir tikrai įvertinta svečių,super skonis. ATSAKYTI
Daiva
2018-02-18 18:08
Sveiki,kiek laiko galima laikyt žuvį marinate? Ar įmanoma, sudėjus į iškaitintus stiklainius,laikyt užkoncervavus ilgesnį laiką kaip pvz.marinuotas daržoves?:) ATSAKYTI
Via
2018-02-18 20:45
Mes paprastai suvalgome per 3-5 dienas, o ilgiau laikyti nerekomenduočiau, nes visgi čia termiškai neapdorota žuvis ir ilgiau laikant gali atsirasti sveikatai pavojingų reikalų. Konservuoti ilgam laikui tikrai nepatarčiau, nes parduotuvėje parduodamos būna užkonservuojamos specialia įranga, namuose konservuojant tokio sterilumo nepasieksi ATSAKYTI
Daiva
2018-02-19 14:56
Širdingai dėkoju!:) ATSAKYTI
Dalia
2018-04-09 06:45
As taip nesu gaminusi, nes žuvis labai greitai susivalgo ;)) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital