Naminė marinuota silkė "Kaip pas močiutę"

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Marinuota močiutės silkė
Marinuota močiutės silkė
Marinuota močiutės silkė
Marinuota močiutės silkė
Autorius apie receptą: Dar vienas silkės paruošimo būdas - marinuota silkė. Iki šiol tik mano močiutei pavykdavo padaryti labai skaniai. O dabar ir aš pagaliau panašiai išmokau, man skani mano silkė, Dar vienas silkės paruošimo būdas - marinuota silkė. Iki šiol tik mano močiutei pavykdavo padaryti labai skaniai. O dabar ir aš pagaliau panašiai išmokau, man skani mano silkė, ypač su juoda duona arba karštomis virtomis bulvėmis. (...daugiau) Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai silkių filė (dvigubų)
2 vienetai morkų (didelių)
2 vienetai svogūnų (didelių)
100 mililitrų obuolių acto (6% stiprumo)
2 šaukštai cukraus
4 vienetai lauro lapų
3 vienetai gvazdikėlių
3 vienetai kvapnieji pipirai
šiek tiek juodųjų pipirų (grūdeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Supjaustyti valytą morką griežinėliais, dėti į verdantį vandenį (apie 0,7-0,8 litro) kartu su prieskoniais bei cukrumi. Virti apie 20 min., kad suminkštėtų morkos. Tuomet pilti actą. Marinatą reikia ragauti ir žiūrėti, kas gaunasi (pagal poreikį dėti cukraus ir pilti acto). Darant pirmą kartą geriau nedėti viso kiekio cukraus ir nepilti viso acto - marinatas turi būti rūgštokas, o kas nemėgsta daug marinato skonio ir nori, kad silkė būtų švelnaus skonio - pils mažiau acto. Išvirusį marinatą reikia atvėsinti prieš pilant ant silkės.
2.
Svogūnus nuvalyti, supjaustyti griežinėliais. Silkę nulupti, jei su oda (perku sveriamą silkę, nes man ji šiam patiekalui labiau tinka ir skoniu, ir standumu :-)), supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
3.
Į indą sluoksniais dėti silkę, svogūnų griežinėlius ir iš marinato išimtas morkas, tada vėl kartoti antrą sluoksnį, jei telpa ir trečią kartą kartoti :-), tada užpilti atvėsusiu marinatu. Viską truputį paspausti, kad marinatas apsemtų visus sluoksnius. Padėti šaltai per naktį.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Nu nū
2019-03-03 17:57
Kai morkos suminkštėja ,dedu ir svogūnus ir verdu,o kai svogūnai apverda,tai pilu actą,o cukrų supilu kartu su morkomis..dar skaniau,bent man,nes svogūnai ne žali-kieti.
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital