Naminė kepta kiaulės karka - labai skani!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Kepta kiaulės karka
Kepta kiaulės karka
Kepta kiaulės karka
Autorius apie receptą: Kai taip lauke vėsu, norisi kažko sotesnio ir šilto. Ir kad "to" būtų daug, kad "tuo daug" galėtume mėgautis ilgai ir neskubėdami. Kepta kiaulės karka kaip tik toks patiekalas, Kai taip lauke vėsu, norisi kažko sotesnio ir šilto. Ir kad "to" būtų daug, kad "tuo daug" galėtume mėgautis ilgai ir neskubėdami. Kepta kiaulės karka kaip tik toks patiekalas, kurio visada bus daug (kartais net per daug), jis sotus, šildantis ir juo galima mėgautis. Žinoma šalia turi būti troškinti kopūstai - būtinai. Šįkart kepiau karką su alumi, taip, kaip dažniausiai kepa vokiečiai. Bet karkas galite kepti ir jo nenaudojant. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai kiaulienos karkos (geriau užpakalinės, nes jose daugiau mėsos ir mažesnis kaulas)
6 vienetai bulvių
1 litras raugintų kopūstų
500 mililitrų alaus
1 vienetas svogūnų
šiek tiek rūkytų lašinių
šiek tiek prieskonių kepsniams
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek sviesto (lydyto arba aliejaus)
šiek tiek kmynų
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Karkas nuplaukite ir apiberkite prieskoniais. Palikite per naktį šaldytuve, kad pasimarinuotų. Prieš kepant apiberkite druska ir leiskite karkoms šiek tiek pasimarinuoti apie valandą.
2.
Dėkite karkas į kepimo formą arba į kepimo rankovę, įpilkite 250 mililitrų alaus ir tiek pat verdančio vandens. Sandariai uždenkite arba užriškite ir dėkite į 190 C laipsnių orkaitę. Kepkite 2-3,5 valandos, priklausomai nuo karkų dydžio.
3.
Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek alaus ir karšto vandens. Jei rankovėje karka labai apskrudo, uždenkite ją folijos lakštu. Baigiant kepti nuimkite nuo kepimo formos uždengimą ir vis apipildami alumi baikite kepti grilio rėžimu.
4.
Kol kepa karka, ištroškinkite kopūstus ir išvirkites bulves. Nedideliame sviesto ar aliejaus kiekyje pakepinkite smulkintą svogūną. Į puodą, kuriame troškinsite, dėkite kopūstus, keptus svogūnus, lauro lapus, pipirų grūdelius, rūkytų lašinių odelę. Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir troškinkite apie 45 minutes. Jei norite, baigiant troškinti kopūstus įdėkite kelis šaukštus pomidorų padažo ir 0,5 šaukštelio cukraus.
5.
Bulves galite kepti orkaitėje šalia karkų. Kiekvieną bulvę apiberkite trupučiu druskos, prieskonių, užpilkite šlakeliu aliejaus ir suvyniokite į foliją. Išdėliokite šalia karkų, bet ant viršaus, nenuimant formos uždengimo, arba sudėkite šalia kepimo rankovės. Bulvės keps apie 1 valandą. Jei norite, kad bulvęs iškeptų dar greičiau, jas supjaustykite plonais griežinėliais, išlaikant bulvės formą, sudėkite į foliją, užpilkite trupučiu aliejaus, prieskonių ir suvynioję kepkite apie pusvalandį.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Arunas
2023-12-20 14:26
Isbandziau, man kaip vyrui patiko, zmonai nepatiko alaus poskonis. Zodziu jei nemegstat alaus tai ne, jei megstat tai skanu tik tikrai lb ilgai kepa ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital