Naminė itališka pica su pomidorų padažu

AUTORIUS:
čiop čiop
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Naminė itališka pica su pomidorų padažu
Autorius apie receptą: Ingredientai skirti 4 didelėms picoms. Ingredientai skirti 4 didelėms picoms. čiop čiop
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Raugui:
240 mililitrų vandens (šiltas)
50 gramų šlapių mielių
2 šaukšteliai cukraus
Tešlai:
640 gramų miltų (kietagrūdžiai)
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
Padažui:
2 skardinės konservuotų pomidorų (smulkinti)
4 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai cukraus
0.5 šaukštelio raudonėlio
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio džiovintų petražolių
0.5 šaukštelio čiobrelių
5 vienetai lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Įdarui:
400 gramų sūrio
200 gramų pievagrybių
200 gramų kumpio
2 gabalai mocarela sūrio
Patiekiant:
1 sauja baziliko (arba gražgarstės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorų padažui: česnakus smulkiai supjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje 1 minutę. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus kartu su skysčiu, įdėti lauro lapus, džiovintas ar šviežias sukapotas žoleles, įberti druskos. Uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir virti 20 minučių. Įdėti cukraus, pipirų ir gerai išmaišyti.
2.
Raugui į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų ir sutrinti iki vientisos masės su šakute arba šluotele. Pastatyti masę šiltoje vietoje ir palikti 15 minučių, kol pakils.
3.
Ruošiame tešlą: kol tešlos raugas kyla, sumaišyti miltus su druska, kiaušiniu ir aliejumi iki trupinių. Į trupinius įpilti iškilusias mieles. Gautą tešlą minkyti 10 minučių, kol pasidarys elastinga. Padėti tešlą ant aliejumi išteptos lėkštės, ant viršaus uždėti medžiaginį rankšluostuką ir palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Praėjus 30 minučių tešlą minkyti ant miltais apibarstyto stalo 5 minutes. Vėl padėti ant aliejumi pateptos lėkštės, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.
4.
Ant miltais pabarstyto, lygaus paviršiaus labai plonai iškočioti tešlą.
5.
Suformuotą picos paplotį kepti 210°C temp. orkaitėje 10 minučių.
6.
Pakeptą padą išimti, patepti jį paruoštu padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu, sudėlioti supjaustytą kumpį ir pjaustytus pievagrybius ir mocarelos sūrį.
7.
Picas pašauti į 210 °C temperatūros orkaitę dar 15 - 20 minučių. Iškepus picai, nepamirštame jos papuošti šviežiais baziliko lapeliais arba gražgarstėmis.
AUTORIUS: čiop čiop
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
L.
2018-02-22 21:05
Vienintelė šiame saite normaliai atrodanti pica (foto), bet tik panašu, foto visai ne pagal receptą... Kiašinis į picą??? Kepti 10 min., po to dar 20 min. 210 temperatūroje? Visiška nesamonė skamba. Jei kas ir gaunasi, tai nieko bendro su Italija. ATSAKYTI
Neda
2016-10-24 14:26
Dovile, 50g tai čia bus drėgnos mielės. Sausų dedasi daug mažesni kiekiai (vietoje 50g drėgnų mielių dėtųsi koks 10g sausų) ATSAKYTI
dovile
2016-10-22 20:58
Sausos ar dregnos mieles? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital