Naminė grūdėta duona be mielių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nekeptas tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Šią duonelę giria visi, kas ragauja, tikrai labai skani. Man iš šio produktų kiekio išeina 2 kepaliukai (kepu keturkampėse pailgose formelėse). Duonytę pagal šį receptą Šią duonelę giria visi, kas ragauja, tikrai labai skani. Man iš šio produktų kiekio išeina 2 kepaliukai (kepu keturkampėse pailgose formelėse). Duonytę pagal šį receptą kepu jau ne vienus metus, receptą ir raugą parsivežiau iš puseserės. Patobulinau ji pagal savo skonį, nes labiau mėgstu juodą duoną. Su miltais galite varijuoti kaip norite, svarbu kad kiekis išliktų tas pat. Aš dar kartais pridedu ir 1 šaukštą ruginio salyklo. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 litras vandens (šilto)
400 gramų rupių ruginių miltų
400 gramų rupių kvietinių miltų
300 mililitrų ruginio raugo (receptą rasite čia)
200 gramų skaldytų rugių
100 gramų saulėgrąžų
100 gramų linų sėmenų
2 šaukštai kmynų
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis maltos kalendros
pagal skonį cukraus (arba medaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į didelį dubenį suberti saulėgrąžas, linų sėmenis, traiškytus rugius, cukrų, druską, kmynus, kalendrą ir užpilti stikline verdančio vandens (iš ingredientuose esančio litro). Gerai išmaišyti ir palikti pastovėti iki 10 minučių.
2.
Sudėti visus miltus, raugą, supilti likusį šiltą vandenį ir maišyti. Aš maišau tik rankomis apie 15 minučių. Tešla turi būti nei per skysta, nei per keieta. Tešla formos nelaiko, todėl duoną kepti reikia formoje.
3.
Kepimo formas ištepti aliejumi, pabarstyti ruginiais miltais ir sudėti tešlą. Dėti ne daugiau nei 2/3 formos, nes duona dar pakils. Sudėtą tešlą išlyginti šlapia ranka, apdengti drobiniu rankšluosčiu ir palikti, kad pakiltų 5 - 8 valandoms. Jei patalpoje šilta, pakyla greičiau, bet kildinti ilgiau nei 8 valandas nepatartina, gali perrūgti.
4.
Kepti apie 50 minučų - valandą, iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią duoną apdengti sudrėkintu drobiniu rankšluosčiu, palaikyti 10 minučių, tada iškratyti iš formelių ir dėti ant medinės lentelės. Pridengti rankšluostuku, kol atvės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Asta
2020-04-24 10:09
Kaip ir kada atsidet to raugo kitam kartu, kad nereiktu sav.ruostis kept ATSAKYTI
Simona
2020-04-24 10:43
Nuorodoje prie raugo rasite informaciją ;) ATSAKYTI
Kristina
2018-06-28 20:14
Kur gauti rauga? Ar kaip ji pasidaryti. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2018-06-30 18:14
Spustelkite ingredientų sąraše šalia raugo esančią nuorodą, ten rasite receptą, kaip jį pasigaminti :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital