Naminė forminė duona

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Naminis batonas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
4.5 stiklinės miltų (apytikriai)
300 mililitrų vandens
50 mililitrų aliejaus
25 gramai šlapių mielių (arba 2 a. š. sausų)
1 šaukštas cukraus (be kaupo)
1 šaukštelis druskos (be kaupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų ir gerai išmaišyti. Supilti aliejų, suberti druską, viską išmaišyti, tada įsijoti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Ingredientams matuoti naudojau 250 mililitrų stiklinę.
2.
Palikti tešlą pakilti 2 valandoms, tada dėti į kepimo formą ir dar kildinti 20 minučių.
3.
Dėti į šaltą orkaitę, įjungti, ir kepti 180 C laipsnių temperatūroje, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Arunas
2022-04-03 12:15
Kokie miltai naudojami? ATSAKYTI
jurgina
2020-08-16 11:15
gal žinot receptą duonos su ryžių miltais (anūkui duona tinka tik be glitimo)?
Ačiū. ATSAKYTI
Indrė
2020-08-18 11:32
Daug kepinių be glitimo galite rasti paspaudusi ČIA . :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital