Naminė fokačija su steiko juostelėmis ir karamelizuotais svogūnais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naminė fokačija su steiko juostelėmis ir karamelizuotais svogūnais
Naminė fokačija su steiko juostelėmis ir karamelizuotais svogūnais
Naminė fokačija su steiko juostelėmis ir karamelizuotais svogūnais
Naminė fokačija su steiko juostelėmis ir karamelizuotais svogūnais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
480 gramų jautienos nugarinės (naudojome „Feel the Beef“ marmurinės jautienos nugarinę)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį rozmarino
Viršui:
2 vienetai svogūnų (didelių)
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštelis rudojo cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
340 gramų kvietinių miltų
300 gramų pieno (šilto)
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
3 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai sausų mielių
2 šaukšteliai druskos
pagal skonį rozmarinų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame fokačiją: sumaišome pieną, mieles ir cukrų. Paliekame mišinį pastovėti šiltai apie 15 min., kol šis suputoja. Į kitą indą beriame miltus, 1 a. š. druskos, pilame 60 ml alyvuogių aliejaus bei pieno, mielių ir cukraus mišinį. Maišome masę apie 5 min. Švarų dubenį pabarstome miltais ir į jį dedame tešlos rutulį. Apdengiame rankšluostėliu ir šiltoje vietoje paliekame tešlą kilti apie valandą.
2.
Iškilusią tešlą dedame ant gausiai aliejumi pateptos skardos, pirštais tempiame link skardos kraštų, formuodami stačiakampį. Išskėtę pirštus keletą kartų įspaudžiame duobutes tešloje. Ant tešlos pilame likusį aliejų ir paskirstome po visą paviršių. Beriame susmulkintą rozmariną ir likusį 1 a. š. druskos. Dar kartą paliekame šiltoje vietoje kilti apie 30 min.
3.
Smulkiomis juostelėmis supjaustome svogūnus. Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą. Beriame svogūnus. Kepame ant nedidelės kaitros apie 30 minučių, pamaišydami kas 5 minutes. Tuomet pilame balzaminio acto ir kaitiname dar kelias minutes, kol skystis išgaruos. Beriame cukraus, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišome ir nuimame nuo kaitros.
4.
Fokačiją kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 25 min.
5.
Kepame jautieną. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame pastovėti 5-10 min.
6.
Iškepusią fokačiją pjaustome kvadratėliais. Ant viršaus dėliojame juostelėmis pjaustytą jautieną, tuomet karamelizuotus svogūnus ir patiekiame su šviežiu rozmarinu.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital