Naminė fokačija

AUTORIUS:
Dan Sukker,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naminė fokačija
Autorius apie receptą: Ar būna gardžiau už naminę fokačiją? Tai tikra puriausia duona pasaulyje! Ar būna gardžiau už naminę fokačiją? Tai tikra puriausia duona pasaulyje! Dan Sukker
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
480 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
400 mililitrų vandens
50 gramų alyvuogių aliejaus
25 gramai šlapių mielių
60 gramų auksaspalvio sirupo (naudojome „Dansukker“)
2 gramai druskos
Papuošimui:
1 vienetas kriaušių
2 vienetai figų
2 šakelės rozmarinų šakelių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal poreikį sirupo („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
šiek tiek druskos (naudojome dribsnius)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį susmulkinkite mieles, įpilkite vandens ir maišykite, kol ištirps. Supilkite aliejų ir sirupą, suberkite beveik visus miltus. Maždaug 5 minutes minkykite tešlą.
2.
Įberkite druskos. Prireikus įberkite dar miltų ir tešlą minkykite dar 5 minutes. Tešla turi būti skystoka.
3.
Maždaug 25 cm pločio ir 30 cm ilgio kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite tešlą. Viršų patepkite aliejumi ir lengvai įspauskite rankomis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 1,5–2 valandoms. Kuo ilgiau kildysite tešlą, tuo puresnė ir gardesnė bus fokačija.
4.
Nustatę ventiliatoriaus režimą, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
5.
Riekelėmis supjaustykite kriaušę. Figas perpjaukite perpus. Aliejumi pasitepkite pirštus ir kepale įspauskite įdubimus. Papuoškite kriaušėmis, figomis ir rozmarinais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sirupu, pabarstykite druskos dribsniais.
6.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 20–25 minutes.
AUTORIUS: Dan Sukker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital