Naminė duonos gira per parą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Naminė duonos gira per parą
Naminė duonos gira per parą
Naminė duonos gira per parą
Naminė duonos gira per parą
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5.5 litro vandens
400 gramų ruginės duonos (juodos, reikės plutelių)
300 gramų cukraus
100 gramų razinų
15 gramų šlapių mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Duonos pluteles sudėti į kepimo formą ir pakepinti iki 120 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol taps visiškai sausos ir kietos. Tai užtruks apie valandą. Jei naudosite jau sudžiuvusią duoną, užteks pakaitinti 10-15 minučių.
2.
Vandenį užvirinti ir atvėsinti iki 80 C laipsnių temperatūros. Suberti razinas, 250 gramų cukraus ir išmaišyti. Suberti duonos pluteles.
3.
Į 100 mililitrų šilto vandens (ne daugiau nei 35 C laipsnių) įmaišyti mieles ir likusius 50 gramų cukraus. Palikti mieles, kol suputos ir puodas su duona vandenyje atvės iki 35 C laipsnių.
4.
Vandeniui pravėsus, supilti mieles ir atsargiai pamaišyti. Pridengti drobe ir palikti kambario temperatūroje parai.
5.
Po paros ant paviršiaus turėtų matytis putos, kilti burbuliukai. Duoną ir razinas atsargiai išimti kiaurasamčiu. Likusį skysti nukošti per retą sietelį ar marlę ir supilstyti į butelius. Neuždengtus butelius galima palaikyti kelias valandas kambario temperatūroje. Tuomet uždengti ir dėti į šaldytuvą, kol pilnai atvės.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital