Naminė duonos gira

AUTORIUS:
Lina Bedulskė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Naminė duonos gira
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 litrai vandens
500 gramų juodos duonos
500 gramų cukraus
1 sauja razinų
14 gramų sausų mielių (arba 42 gr šviežių mielių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Duoną supjaustykite 1 centimetro storio riekelėmis ir padžiovinkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsintą duoną užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 4 valandoms.
2.
Perkoškite per merliuką, duoną išmeskite, o į girą supilkite razinas, cukrų bei suberkite mieles. Šviežias mieles galite ištrinti su cukrumi.
3.
Viską gerai išmaišykite, uždenkite merliuku ir palikite 6 - 12 valandų šiltai, kad įrūgtų. Susidariusias putas nugriebkite, supilstykite girą į butelius ir padėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad gerai atšaltų.
AUTORIUS: Lina Bedulskė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital