Naminė Ciabatta duonelė

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Naminė duona
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puri, minkšta viduje ir su labai traškia plutele. Galima kepti kaip atskiras pailgas duoneles, o galima formuoti bandeles. Darbo nedaug, bet minkymo ir kildinimo procesas tikrai Puri, minkšta viduje ir su labai traškia plutele. Galima kepti kaip atskiras pailgas duoneles, o galima formuoti bandeles. Darbo nedaug, bet minkymo ir kildinimo procesas tikrai užtrunka, tad tokią duoną patarčiau kepti, kai savaitgalį leisite namuose. Receptą radau rusiškame žurnale. (...daugiau) Aistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Raugui:
200 mililitrų vandens (šilto)
150 gramų kvietinių miltų
0.5 šaukštelio sausų mielių
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
185 mililitrai vandens
15 gramų druskos
15 gramų cukraus
Pabarstymui:
pagal poreikį miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ištirpinti šiltame (ne karštame!) vandenyje ir palikti 5 - 10 minučių. Berti 150 gr miltų, gerai išmaišyti, pridengti ir palikti kambario temperatūroje 3 - 4 valandoms pastovėti.
2.
Supilti vandenį, berti lkusius miltus, druską ir cukrų. Kruopščiai išmaišyti. Tešla bus gana lipni. Uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje 1 valandai. Po 1 valandos tešlą šiek tiek ištampyti, perlenkti perpus ir dar perpus, vėl uždengti ir vėl palikti 1 valandai. Tuomet vėl ištempti ir dukart perlenkti ir vėl palikti 1 valandai. Sandariai uždengti ir palikti kambario temperatūroje pernakt ar tiesiog 8 - 12 valandų.
3.
Stalą išmiltuoti ir ant jo dėti tešlą. Ją padalinti į norimą kiekį dalių, jei kepsite duoneles - į 3 dalis, jei bandeles - 9-12 dalių. Kiekvieną gabalą patampyti, dukart perlenkti ir paviršių pamiltuoti.
4.
Suformuotus kepinius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti švariu rankšluostėliu (duonelių paviršius turi būti miltuotas, kad nepriliptų rankšluostis) ir palikti dar 3 valandoms.
5.
Kepti iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Aistė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Povilas
2023-05-01 13:36
Kolkas geriausias receptas kuri radau ir isbandziau. ATSAKYTI
Dovile
2022-10-18 13:49
Dariau viską pagal receptą, pati duona iškepė puikiai, tikrai kepsiu dar kartą, tačiau man per daug druskos. Duona gavosi sūroka. ATSAKYTI
Dovilė
2022-10-18 13:52
Ir pamiršau paminėti, kad kepant ant 220 kepti užteko 25 min. Gal priklauso nuo orkaitės, bet reikia stebėti, nes gali perkepti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital