Naminė duona be minkymo

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Duona be minkymo
Duona be minkymo
Duona be minkymo
Duona be minkymo
Autorius apie receptą: Dalinuosi gardžiosios neminkomos tešlos duonos receptu. Ingredientai skirti vienam dideliam kepalui. Matavimui naudojama 250 ml stiklinė. Dalinuosi gardžiosios neminkomos tešlos duonos receptu. Ingredientai skirti vienam dideliam kepalui. Matavimui naudojama 250 ml stiklinė. kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 stiklinės vandens (šiltas)
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė speltų miltų (galima keisti paprastais)
1 stiklinė linų sėmenų
0.5 stiklinės linų sėmenų (nemaltų)
4 šaukštai skysto medaus
1.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio šlapių mielių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, linų sėmenis bei druską. Nedideliame indelyje ištrinkite mieles su medumi ir įmaišykite pusę stiklinės šilto vandens. Leiskite kelias minutes pastovėti. Mielių mišinį įmaišykite į dubenį su miltų mišiniu, supilkite likusias 3 1/2 stiklines šilto vandens ir viską išmaišykite silikonine mentele. Gausite labai lipnią tešlą. Uždenkite folija, pastatykite šiltesniame namų kampelyje ir palikti kilti 15 valandų.
2.
Silikonine mentele išverskite tešlą ant maistine plėvele padengto ir pamiltuoto stalviršio. Pasimiltuokite rankas ir baksnodami į tešlos kraštus suformuokite apvalų plokščią kepaliuką. Kepaliuką paglostykite miltuotomis rankomis, kad pasidengtų plonu miltų sluoksniu.
3.
Pasiruoškite 26 - 28cm apvalų indą (keramikinį, stiklinį, ketaus ar pan.) arba kepimo skardą, jei Jums nesvarbi kepaliuko forma. Kepimo indą/skardą ištepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite linų sėmenimis ir ant jo nuo maistinės plėvelės ‘išverskite’ kepaliuką. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kilti dar 2 valandas.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C, ant orkaitės dugno pastatykite indą su vandeniu, o vidurinėje orkaitės lentynoje padėkite indą su duonos tešla. Kepkite apie 35 - 40 minučių. Jei naudoju apvalų kepimo indą, dažniausiai, likus nedaug iki kepimo pabaigos, duoną iš jo išimu ir perdedu kepti ant orkaitės grotelių, kad gražiai paruduotų apačia. Tuo pačiu iš orkaitės išimu ir indą su vandeniu.
5.
Duonai iškepus, išimkite ją iš orkaitės ir leiskite šiek tiek pravėsti ant grotelių. Atsipjaukite riekelę, užsitepkite šiek tiek sviesto ir mėgaukitės naminiu skanėstu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital