Naminė datulių karamelė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Datulių karamelė
Datulių karamelė
Datulių karamelė
Autorius apie receptą: Kremiškas, natūraliai saldus ir na tikrai burnoje sutirpstantis gardumynas, kurį tinka ir kabliuoti šaukštu vieną, ir juo gardinti blynelius, košę ar net pyragą. Aš ją Kremiškas, natūraliai saldus ir na tikrai burnoje sutirpstantis gardumynas, kurį tinka ir kabliuoti šaukštu vieną, ir juo gardinti blynelius, košę ar net pyragą. Aš ją mėgstu truputį pašildyti ir tiekti kaip nuostabų šiltą padažą. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų minkštų datulių
150 mililitrų kokosų pieno (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Datules užpilu karštu vandeniu, kad visiškai apsemtų. Palieku 15 min pastovėti. Nusunkiu ir nulupu atšokokusias datulių odeles. Jeigu jūsų datulės super šviežios ir minkštutės, galite šį mirkymo ir lupimo žingsnį praleisti, bet aš labai rekomenduoju nepatingėti, nes trinant su odelėmis karamelė nebus tokia glotni.
2.
Išimu iš datulių kauliukus. Suberiu jas į trintuvą. Beriu žiuspnelį druskos ir užpilu kokoso pieno. Kokoso pieno kiekiu reguliuoju karamelės tirštumą. Jeigu noriu tirštesnės, kabliuojamos šaukštu, pilu mažiau, o jeigu padažiškešnės - pilu daugiau. Mano patarimas - iš pradžių pilkite apie 100ml kokoso pieno, t.y. tik tiek kad pakaktų skysčio viską sutrinti, o po to, jeigu norėsis, įpilsite dar.
3.
Viską sutrinu iki vientisos glotnios konsistencijos. Trinu vidutiniu greičiu, nes trinant didžiausiu kokoso pienas (ypač jeigu naudojate kokybišką, be tirštiklių) gali skilti į vandenį ir kokoso riebalus. Jeigu norisi skystesnės karamelės, įpilu dar šiek tiek kokoso pieno.
4.
Šaldytuve uždarame indelyje ši karamelė puikiai laikosi apie savaitę (laikau šviežių produktų skyriuje). Arba galite laikyti šaldiklyje - ten ji sukietėja, bet į ledą nesušąla, tad galima drąsiai pakabinti šaukštu kiek tuo kartu norisi ir atšildyti palikus kambario temperatūroje.
Patarimai:
Jeigu papildomai įdėsite porą šaukštų kakavos, turėsite šokoladinę karamelę. O jeigu įbersite daugiau druskos, bus puikus sūrios karamelės padažas (labai patariu pabandyti, ypač jeigu mėgstate klasikinę sūrią karamelę).
Šviežių datulių rasite daugumoje didesnių prekybos centrų. Jos paprastai būna supakuotos dėžutėse po 500-600 g ir laikomos šaldytuvuose vaisių ir daržovių skyriuose. Aišku, galite naudoti ir brangesnes medjool datules, bet sutrynus didelio skonio skirtumo nebus (tikrinau:), tad medjol datules valgau vietoje saldainio, o karamelei naudoju paprastesnes :)
Kokosų pieną rinkitės pilno riebumo, nes liesas kokosų pienas yra tiesiog riebus pienas atskiestas vandeniu, dažnai pridedant papildomų tirštiklių ir kitų cheminių priedų.
Jeigu karamelės norisi lengvesnės tekstūros, ne tokios kremiškos, trečdalį kokoso pieno galite pakeisti vandeniu.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Ema
2022-01-15 19:31
Sveiki, kaip būtų galima panaudoti datulių karamele? ATSAKYTI
Indrė
2022-01-17 11:04
Labai skanu ir tiesiog kabinti šaukštu ir skanauti arba gardinti blynelius, košę ar net pyragą. Galima karamelę pašildyti ir tiekti kaip šiltą padažą, pavyzdžiui, ant ledų, desertų ar kur tik sugalvosite. ATSAKYTI
Emilija
2021-05-07 12:45
O galima naudoti didesnio arba mažesnio riebumo kokosų pineną neigul 18% riebumo?
ATSAKYTI
Dovilė
2021-05-07 15:38
Didesnio tikrai galima, o dėl mažesnio - jei bus pvz. 16 ar 17%, tinka, bet jei labai liesas (vadinamas "light"), konsistencija bus skystoka. ATSAKYTI
Silva
2020-07-19 10:37
O kokį būtent kokosų pieną naudojate? ATSAKYTI
Dovilė
2020-07-27 13:55
Naudoju paprastą 18 proc. riebumo kokosų pieną. ATSAKYTI
Rasa
2019-03-14 18:02
Šaldymo kameroje sušalusi karamelė puikiai atstoja ledus. Tik kiek persaldu :) ATSAKYTI
Orinta
2018-12-08 11:57
Sveiki. O kiek gaunasi šio skanėsto? ATSAKYTI
Dovilė
2018-12-09 12:25
Tikslus kiekis priklausys nuo to, kokio tirštumo gaminsite, t.y. kiek kokosų pieno pilsite. Man iš tokio datulių kiekio paprastai pavyksta apie 250-300 ml šio gardėsio :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital