Naminė "daktariška" dešra - paprasta ir gardu

AUTORIUS:
Giedrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Daktariška dešra
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mėgstate minkštą ir gardžią daktarišką dešrą? Mano vaikučiai ją tiesiog dievina, todėl nutariau išbandyti pagaminti namuose, kad būčiau rami dėl jos sudėties. Pavyko Mėgstate minkštą ir gardžią daktarišką dešrą? Mano vaikučiai ją tiesiog dievina, todėl nutariau išbandyti pagaminti namuose, kad būčiau rami dėl jos sudėties. Pavyko puikiai, rekomenduoju išbandyti ir Jums! Iš nurodytų kiekių pagaminsite net dvi dešras, o jei norite, papildomai galima gardinti smulkinta paprika, marinuotais pievagrybiais ar žalumynais. Skanaus! (...daugiau) Giedrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų vištienos filė
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 vienetai kiaušinių baltymų
3 šaukštai burokėlių sulčių (nebūtina, suteikia spalvą)
1 šaukštas krakmolo
1 skiltelė česnako
1.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną supjaustykite gabalėliais, dėkite česnaką, supilkite grietinėlę, berkite krakmolą.
2.
Viską sutrinkite elektriniu trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės, tuomet dėkite kiaušinių baltymus ir dar kartą pertrinkite iki vientisumo. Supilkite burokėlių sultis, prieskonius ir vėl sutrinkite.
3.
Pusę masės dėkite ant folijos, formuodami "kalnelį" - dešrą, standžiai susukite foliją, užsukite galus. Suvyniokite į kaitinimui tinkamą maistinę plėvelę (pavyzdžiui, kepimo rankovę), taip, kad ji standžiai priglustų prie dešros ir sandariai užriškite galus. Galite pradžioje dėti į vieną plėvelės sluoksnį, užrišti ir tuomet dėti į antrą, jog būtų dar standžiau ir sandariau. Kad pavyktų gražesnės formos, galima aprišti siūlu. Tą patį darykite su antra masės puse.
4.
Dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie pusvalandį, kas 15 minučių apverčiant. Išvyniojame tik visiškai atvėsusią.
AUTORIUS: Giedrė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Rasa
2018-03-24 12:27
Plastikinį maišelį? Ar jis neišsilydys puode? ATSAKYTI
Laura
2018-03-24 15:47
Geriau naudokite kaitinimui skirtą maistinę plėvelę, pavyzdžiui, kepimo rankovę, ji tikrai neišsilydis ATSAKYTI
Laima
2017-11-03 12:50
Kodel man gavosi virtas vistienos vyniotinis ? ATSAKYTI
Simona
2018-01-29 15:09
O ar sutrynėte vištienos masę? :) ATSAKYTI
Nike
2017-11-02 20:21
Vistienos file virta ar ne? ATSAKYTI
Eglė
2017-11-03 10:34
Ne, vištienos reikia nevirtos, ji išvirs verdant dešrytę ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital