Naminė alaus duona be minkymo

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminė alaus duona be minkymo
Naminė alaus duona be minkymo
Naminė alaus duona be minkymo
Naminė alaus duona be minkymo
Naminė alaus duona be minkymo
Naminė alaus duona be minkymo
Autorius apie receptą: Labai paprastas receptas ir be galo gardi duona. Turbūt daug kam kils klausimas - ar jaučiasi alus skonis ar kartumas duonoje. Nesijaučia. Duona labai skani.. Dėl alaus skiriasi ne tiek Labai paprastas receptas ir be galo gardi duona. Turbūt daug kam kils klausimas - ar jaučiasi alus skonis ar kartumas duonoje. Nesijaučia. Duona labai skani.. Dėl alaus skiriasi ne tiek duonos skonis, kiek duonos konsistencija. Beje, originaliame recepte naudojamas guiness alus, bet aš jį keičiau šviesiu alumi. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų kvietinių miltų
175 gramai pasukų (arba kefyro)
175 gramai alaus
100 gramų rupių kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas kviečių gemalų
1/4 šaukštelio sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišykite su mielėmis ir druska dubenyje. Įpilkite alų, pasukas ir viską sumaišykite šaukštu arba ranka. Minkyti NEREIKIA. Tiesiog gerai sumaišykite visus ingredientus. Dubenį su tešla uždenkite dangčiu (nesandariai) ir palikite stovėti kambario temperatūroje 12-18 val. (pas mane stovėjo parą). Per tą laiką tešla pakils ir suburbuliuos.
2.
Pabarstykite kepimo kilimėlį miltais ir perkelkite/išverskite ant jo tešlą. Neminkykite tešlos, o tiesiog ją gražiai sulankstykite, kaip parodyta čia ir suformuokite duonos kepaliuką.
3.
Aš duoną kildinu pintame inde, kurį gausiai pabarstau kviečių sėlenomis. Galima ją kildinti ir ant rankšluosčio. Pabarstykite rankšluostį kviečių sėlenomis arba gemalais ir padėkite ant jo suformuotą kepaliuką. Viršų irgi gausiai pabarstykite kviečių sėlenomis ir uždenkite rankšluosčiu.
4.
Palikite pakilti 1-2 val. Duona bus pasiruošusi keliauti į orkaitę, kai beveik dvigubai pakils ir lengvai ją pirštu paspaudus, tešloje liks įspaudimas. Jei jo nelieka (tešla "atšoka" atgal) - palikite dar 15 min. pakilti.
5.
Likus pusvalandžiui iki kildinimo pabaigos įjunkite orkaitę su ketaus arba keramikiniu puodu su dangčiu viduje (iš esmės tiks bet kuris puodas su dangčiu, kurį galima naudoti orkaitėje). Temperatūra - 245 C. Kaitinkite puodą pusvalandį, nes labai svarbu, kad jis gerai įkaistų. Atsargiai (nenusideginkite) išimkite puodą iš orkaitės, nuimkite dangtį ir "išverskite" į jį duoną nuo rankšluosčio ar kito kildinimo indo, žemyn apačia. Uždenkite puodą dangčiu ir gražinkite į orkaitę. Kepkite 30 min. Nuimkite dangtį ir dar kepkite 15-20 min., kol duona taps gražios, tamsiai auksinės spalvos.(tamsios:) nebijokite, kad duona paruduos...plutele bus tik skanesne:) tik prašau nesudeginti) Išimkite duoną iš orkaitės ir leiskite jai visiškai atvėsti ant grotelių. Jei turite laiko, tai pasimėgaukite jos "dainavimu" - dėl temperatūros skirtumų duona gali šnypšti arba švilpauti kurį laiką, kol atvės. Gan malonūs ausiai garsas, bent jau man.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Getare
2019-11-23 10:52
Tesla isejo labai lipni, skysta. Taip turi buti? Nesilanksto ATSAKYTI
Diana
2019-11-26 12:30
Gali būti, kad miltų per mažai arba naudojote netinkamos rūšies miltus. Duonai visada rinkitės kuo daugiau glitimo turinčius miltus,t.y. Ekstra ar Karališki netinka, geriau - Aukščiausios rūšies miltai ar netgi dar daugiau glitimo turintys ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital