Naminė Adžika žiemai su pomidorais ir baklažanais

AUTORIUS:
Birutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Baklažanų pomidorų adžika
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus adžikos padažas, kuriam vietoje paprikų naudojami baklažanai. Jeigu norite, galite daryti padažą ir ne tokį "macnų", tada dėkite mažiau čili arba mažiau Labai skanus adžikos padažas, kuriam vietoje paprikų naudojami baklažanai. Jeigu norite, galite daryti padažą ir ne tokį "macnų", tada dėkite mažiau čili arba mažiau česnako. Arba čili pipirus dėti be sėklyčiu. Dar kartais drauge su česnakais paskutiniame virimo žingsnyje įdedu 100-200 gramų smulkintų graikinių riešutų, jie su baklažanais tiesiog tobulais tinka. (...daugiau) Birutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
1 kilogramas baklažanų
2 galvos česnako
6 vienetai aitriosios paprikos
150 mililitrų aliejaus
3 šaukštai acto 9%
2 šaukštai druskos
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Pomidorus, nuluptus baklažanus ir čili pipirus sumalti mėsmale arba susmulkinti virtuvės kombainu. Sukrėsti į puodą, užvirinti, o tada sumažinti ugnį ir virti apie 50 minučių, kol skysčio nugaruos ir padažas patirštės.
2.
Tada supilti actą, aliejų, sudėti druską, cukrų ir susmulkintus susmulkintus česnakus. Pavirti dar apie 10-15 minučių.
3.
Karštą padažą supilti į sterilius stiklainius ir užsukti. Palikti atvėsti. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje (pvz. sandėliuke arba rūsyje).
AUTORIUS: Birutė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (3)
Silvija AG
2019-09-08 15:41
gaminsiu jau antri metai, tobula atzika, as net picai naudoju, ar padazui prie mesos/pikantisku lietiniu. Pabandziau deti smmulkintu/kapotu graikiniu riesutu, tiesiog fantastika, kaip skanu :)
aciu uz recepta (Y) ATSAKYTI
Lina
2019-08-29 17:57
O kada aliejų supilt? ATSAKYTI
Andreja
2017-08-10 14:10
Tikrai skani ir stipraus skonio adzika. Pati skaniausia buna, kai bent menesi pastovi stiklainiuke, tada skoniai visi susijungia. Gaminu jau treti metai, siemet dar pabandziau pries tai baklazanus apskrudinti po orkaites griliumi (tik pries tai subadziau odele sakute, kad nesusprogtu), o tada minkstima isskobti ir jau is jo virti viska pagal recepta. Man sitaip dar labai patiko, tokio idomesnio, sodresnio skonio baklazanai buvo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital