Morkų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Morkų tortas su varškės ir grietinėlės kremu
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Pats skaniausias man morkų tortas. Minkštutis pagrindas ir idealus kremas. Ši receptą kažkada suradau "Saulėtos virtuvės" tinklaraštyje, tik vos vosį pakeičiau prieskonius Pats skaniausias man morkų tortas. Minkštutis pagrindas ir idealus kremas. Ši receptą kažkada suradau "Saulėtos virtuvės" tinklaraštyje, tik vos vosį pakeičiau prieskonius pagal save. Šis skanėsta tapo mūsų šeimos tradiciniu mėgstamiausiu tortu ir vis dar niekam neužleido vietos. Būtinai būtinai išbandykite! (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
650 gramų morkų
300 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų rudojo cukraus
200 mililitrų aliejaus
170 gramų riešutų (graikinių, lazdyno ar kt.)
100 gramų kokoso drožlių
1 šaukštelis apelsino žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis cinamono
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai sodos
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų varškės
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros
2 šaukštai apelsinų sulčių
2 lašai vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus, kepimo miltelius, sodą, apelsinų žieveles ir druską išmaišyti. Morkas sutarkuoti (kuo smulkesne tarka), riešutus susmulkinti ir išmaišyti su kokosų drožlėmis. Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi ir aliejumi. Įmaišyti sausą mišinį. Kai nebeliks sausų miltų, suberti ir įmaišyti riešutų mišinį.
2.
Tešlą padalinti į 3 dalis. Kiekvieną dalį kepti 40 – 50 minučių iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus atvėsinti. Arba jeigu turite kelias vienodo dydžio kepimo formas, galite iškart jose kepti vienu metu.
3.
Kremui varškę pertrinti per sietelį arba elektriniu trintuvu (arba galite naudoti kreminę varškę iš kibirėlių), išmaišyti su cukraus pudra, vanile, apelsinų sultimis ir iki standumo išplakta grietinėle.
4.
Tešlos paplotį aptepti trečdaliu kremo, ant viršaus dėti antrą paplotį, aptepti kremu, uždėti trečią paplotį ir ikusiu kremu aptepti torto viršų ir kraštus. Tortą galima papuošti riešutais ar kaip tik sugalvojate. Prieš valgant, bent kelias valandas (geriausiai - per naktį) palaikyti šaldytuve.
AUTORIUS: Jolanta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital