Morkų pyragas su riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
Morkų pyragas su riešutais
Morkų pyragas su riešutais
Morkų pyragas su riešutais
Autorius apie receptą: Labai skanus ir drėgnas morkų pyragas. Originalus receptas buvo iš dvigubo ingredientų kiekio, bet net ir sumažinus perpus pyragas man gavosi tikrai nemažas. Skanaukite jį gerai Labai skanus ir drėgnas morkų pyragas. Originalus receptas buvo iš dvigubo ingredientų kiekio, bet net ir sumažinus perpus pyragas man gavosi tikrai nemažas. Skanaukite jį gerai atšaldytą. (...daugiau) Neringa, Neringos blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų morkų
160 gramų cukraus
150 mililitrų aliejaus
150 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
70 gramų riešutų (naudojau graikinius)
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupuku)
0.5 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
Viršui:
200 gramų kreminio sūrio
60 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų cukraus pudros
šiek tiek migdolų esencijos (arba vanilės esencijos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius gerai išplakiau su cukrumi iki masė tapo puri ir tūris padidėjo 2-3 kartus.
2.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, cinamonu ir muskato riešutu.
3.
Pagal originalų receptą morkas reikėtų smulkiai sutarkuoti ir rankomis nuspausti atsiradusias sultis, bet aš tiesiog naudojau morkų tirščius iš sulčiaspaudės. Morkas sudėjau į miltų masę ir gerai išmaišiau.
4.
Ten pat supyliau aliejų, kiaušinių plakinį ir susmulkintus riešutus (turėjau graikinių riešutų puselių, tad juos subėriau į maišelį ir plaktuku mėsai mušti susmulkinau). Gerai viską išmaišiau.
5.
Masę sukrėčiau į sviestu pateptą formą (naudojau nedidelę apvalią, daugmaž 20 cm skermens) ir kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 35 minutes. Ar iškepęs pyragas patikrinau su mediniu pagaliuku - jeigu įsmeigus į pyrago viduriuką pagaliukas sausas, vadinasi pyragas iškepęs.
6.
Pyrago viršui išsukau sūrelį su minkštu kambario temperatūros sviestu, cukraus pudra ir migdolų esencija.
7.
Iškepusį ir visiškai atvėsusį pyragą aptepiau sūrio mase.
8.
Pyragą laikyti šaltai. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital