Morkų pyragas su maskarponės kremu

AUTORIUS:
Audronė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Jei šį pyragą pagamintumėte apvalų, jau būtų galima pavadinti tortu. Bet jokios progos nėra, tiesiog užsinorim ko nors saldaus, tai ir kepu stačiakampį. Išpylus tešlą per Jei šį pyragą pagamintumėte apvalų, jau būtų galima pavadinti tortu. Bet jokios progos nėra, tiesiog užsinorim ko nors saldaus, tai ir kepu stačiakampį. Išpylus tešlą per visą kepimo formą pavyksta plonas sluoksnis ir iškepa labai greitai (10 - 15 minučių, priklausomai nuo orkaitės). Biskvito lakštai iškepa vienodo storio. Kol atvėsta (taip pat labai greitai, nes plonas) pagaminu kremą. Tokį tortuką pagaminti užtrunka mažiau nei valandą. Paskutiniu metu labai pamėgau stačiakampę formą. Man gražu. O jeigu laukiate svečių, tai galite greitai pasidaryti gardumyną prie kavos. Sutepus kremu, po valandos galima skanauti. Šį kartą biskvitus dar sutepiau (sulaisčiau) su sutrintais konservuotais mandarinais. Mandarinai suteikė gaivumo. Pyragas nėra labai saldus. Iš šio produktų kiekio pavyko paruošti nedidelis tortuką, bet užtektų šešioms nemažoms porcijoms. Arba aštuonioms mažesnėms (pamiršau pasverti). Naudojau mažesnę nei standartinę formą, 37 x 24. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
125 gramai morkų
125 gramai kvietinių miltų
1 vienetas apelsinų
100 gramų rudojo cukraus
90 gramų aliejaus
25 gramai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
170 gramų konservuotų mandarinų
150 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morkas smulkiai sutarkuoti.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską ir gerai išplakti. Sudėti morkas, įtarkuoti apelsino žievelę, supilti aliejų ir išmaišyti.
3.
Į kitą dubenį suberti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, sumaišyti ir įsijoti į dubenį su morkų mase. Lengvai išmaišyti.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Supilti paruoštą tešlą. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 - 20 minučių.
5.
Kremui į puodą sudėti mandarinus, suberti cukrų ir virti apie 10 minučių.
6.
Į dubenį sudėti maskarponę, supilti kondensuotą pieną ir plakti 2 minutes. Supilti grietinėlę ir plakti dar apie 10 minučių iki kol kremas bus tirštas ir purus.
7.
Iškepusį biskvitą supjaustyti į 4 lygias dalis. Visus lakštus sulaistyti mandarinų mase.
8.
Imti vieną lakštą, ketvirtadalį kremo, paskirstyti per visą plotą, tuomet dėti antrą lakštą, vėl dėti trečdalį kremo, trečią lakštą, pusę kremo, ketvirtą lakštą ir galiausiai aptepti likusiu kremu.
Patarimai:
Ingredientų kiekiai skirti labai nedideliam pyragui, jei norite gaminti didesnį tortą, kiekius reikėtų dvigubinti.
Visi kremui naudojami ingredientai plakami šalti.
AUTORIUS: Audronė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Elžbieta
2022-03-16 06:08
Sveik, o morkos ir kokios turi būti virtos ar žalios? ATSAKYTI
Simona
2022-03-16 09:26
Žalios :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital