Morkų mišrainė žiemai su obuoliais ir pomidorų padažu, be acto

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Morkų mišrainė žiemai su obuoliais ir pomidorų padažu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skani ir labai mano šeimos pamėgta mišrainė. Nuostabiai tinka prie silkės ar kitos žuvies ar tiesiog kaip garnyras. Kartais vietoje pomidorų padažo dedu keletą nuluptų Be galo skani ir labai mano šeimos pamėgta mišrainė. Nuostabiai tinka prie silkės ar kitos žuvies ar tiesiog kaip garnyras. Kartais vietoje pomidorų padažo dedu keletą nuluptų ir sutrintų pomidorų, irgi tinka, bet su pomidorų padažu man turbūt dar skaniau :) (...daugiau) Raminta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai morkų
600 gramų svogūnų
500 gramų obuolių (rūgštesnių)
200 mililitrų aliejaus
200 gramų pomidorų padažo (kokybiško)
2 šaukštai druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas sutarkuoju stambia tarka arba supjaustau šiaudeliais virtuviniu kombainu. Svogūnus supjaustau kubeliais. Obuolius sutarkuoju stambia tarka.
2.
Dideliame storadugniame puode įkaitinu dalį aliejaus ir jame apkepinu svogūnus iki gražiai pagelsta. Tada supilu likusį aliejų, sudedu morkas ir uždengusi ant nedidelės ugnies viską troškinu apie 20-30 minučių, iki morkos skaniai suminkštėja.
3.
Tada sudedu per stambią tarką sutarkuotus obuolius, pomidorų padažą, pipirus, druską. Gerai išmaišau, viską užvirinu ir porą minučių paverdu.
4.
Karštą mišrainę dedu į iškaitintus stiklainius, šaukštu paspausdama, kad neliktų oro tarpų. Stiklainius užsuku karštu vandeniu nuplikytais metaliniais dangteliais ir apverčiu dangteliais žemyn. Šiltai apkloju kaldromis ir palieku visiškai atvėsti. Laikau rūsyje.
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Laimutė
2017-11-05 17:14
Šią morkų mišrainę daug kartų dariau labai skaniai. Tai superinis receptas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital