Morkų meduolis

AUTORIUS:
Birutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Morkų meduolis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 morkos
6-8 meduoliai (pirkti parduotuvėje)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
100 g margarino
2 v. š. kiaulienos taukų
kvapai (Jūsų mėgstami)
3-4 kiaušiniai
1 a. š. vanilinio cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
1 stiklinė miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas sutarkuoti, išspausti sultis ir jas išgerti. Gautus tirščius panaudosime. Margariną kartu su taukais (vietoje taukų su margarinu galima naudoti vien tik aliejų) šiek tiek pašildyti ir supilti į dubenį, suberti cukrų ir su mediniu šaukštu viską išsukti. Sudėti išspaustas morkas, išmaišyti. Po vieną, vis išmaišant, sudėti kiaušinius. Meduolius sumalti arba sutarkuoti (gali būti sukietėję, senesni) ir sudėti į tešlą. Miltus atskirame inde sumaišyti su kepimo milteliais ir per sietelį išsijoti į tešlą. Įberti vanilinio cukraus. Viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti tokio tirštumo kad nekristų nuo šaukšto. Jei gavosi skystenė dar pasijoti kelis šaukštus miltų. Skardą iškloti kepimo popieriumi, pabarstyti džiūvėsiais (arba manais), sudėti su šaukštu tešlą, išlyginti su šlapia šakute paviršių ir kepti apie 40min.180 laipsnių orkaitėje. Tuoj pat karšto neišimti iš skardos - leisti atvėsti. Galima apibarstyti cukraus pudra arba aptepti ištirpintu šokoladu. Skanaus.
AUTORIUS: Birutė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital