Morkų keksas su apelsinais

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Morkų keksas su apelsinais
Morkų keksas su apelsinais
Autorius apie receptą: Minkštas ir Kalėdomis kvepiantis keksas, kuriame tikrai labai jaučiasi morkytės. Keksas pagardintas apelsinais ir cinamonu, todėl dar labiau kvepia Kalėdomis. Minkštas ir Kalėdomis kvepiantis keksas, kuriame tikrai labai jaučiasi morkytės. Keksas pagardintas apelsinais ir cinamonu, todėl dar labiau kvepia Kalėdomis. Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų morkų
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
120 gramų cukraus
1 vienetas apelsinų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio malto cinamono
Viršui:
60 gramų šokolado
20 gramų sviesto
pagal poreikį liofilizuotų aviečių (arba kitų pabarstykų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti pravėsti.
2.
Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi. Plona srovele, nuolat maišant, supilti pravėsusį sviestą.
3.
Morkas smulkiai sutarkuoti. Apelsinus nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Morkas ir apelsiną įmaišyti į tešlą.
4.
Į tešlą berti miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Kruopščiai išmaišyti.
5.
Tešlą pilti į kepimo formą, išlyginti paviršių.
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 - 50 minučių (kaitinimas viršus - apačia).
7.
Iškepusį palikti šiek tiek pravėsti formoje, apversti į lėkštę.
8.
Šokoladą ištirpinti su sviestu ir aplieti keksą, papuošti.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Kruopščiai išplautų ar be pesticidų užaugintų apelsinų žievelės galima įtarkuoti į tešlą, naudoti papuošimui.
Jei naudojama forma “traukia” jos vidų, prieš pilant tešlą, aptepkite gabalėliu sviesto ar trupučiu aliejaus.
Naudojau formą, kurios viršutinis skersmuo apie 19 cm.
AUTORIUS: Valerija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Aiste
2021-01-15 12:17
Puikus keksas, tikrai 10 balu! ATSAKYTI
Jolanta
2020-12-22 21:54
Laba.Šio pyrago apibūdinimas...beskonis.Maisto nemėtom,gaminu daug.Teko ilgai su juo draugauti kol suvalgėm.Pavadindama beskoniu,tai,nei morkos,apelsinas,aplietas šokoladas... nesuteikė jokio skonio.Net ir tekstūra šiek tiek guminė.Norėdami išsikepti šį pyragą,pagalvokit ką papildomai būtų galima įdėti.Gal tiktų razinos,riešutai...Patarimas nuoširdus. ATSAKYTI
Valerija
2020-12-23 14:20
Gaila, kad nepatiko, bet taip tikriausiai ir yra, kad skonis draugų neturi :) Ir man, ir kitiems ragavusiems keksas buvo tikrai gana intensyvaus morkų skonio. Mėgstantiems, žinoma, papildomai galima papildomai įdėti tiek riešutų, tiek razinų - ruošdama šį receptą stengiausi jį pateikti bazinį, kuris būtų universalus, na, o laidoje daugiau pasakojau, kaip jį galima patobulinti ar koreguoti pagal savo skonį - vietoje apelsinų galima rinktis mandarinus, morkų dėti daugiau ar mažiau (pagal tai, kokio intensyvumo kekso norėtųsi), dalį miltų galima keisti maltais riešutais. ATSAKYTI
Nemira
2020-12-19 09:45
Labai skanus pyragas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital