Morkų ir ryžių sriuba

AUTORIUS:
Žydrūnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Morkų ir ryžių sriuba
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
750 g šviežių morkų
25 g sviesto
600 ml vištienos sultinio
1 arbatinis šaukštelis cukraus
Druska
Šviežiai malti juodieji pipirai
150 ml pieno
75 g virtų ryžių
4 kambario temperatūros kiaušiniai
Žali svogūnų laiškai
150 ml grietinės arba plaktos grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Puode ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytas morkas ir 2 - 3 min pakepiname. Supilame vištienos sultinį, suberiame cukrų, pasūdome, įberiame pipirų. Užverdame, sumažiname ugnį ir apie 30 min paverdame neuždengę puodo, kol suminkštėja morkos. Puodą nukeliame nuo ugnies, atvėsiname, morkas su sultiniu supilame į kitą indą ir sutriname plakikliu. Morkų tyrę supilame atgal į išplautą puodą, įmaišome išvirtus ryžius, po to supilame pieną. Pasūdome. Sriubą pakaitiname ant silpnos ugnies, bet neužverdame. Įmušame kiaušinius, pakaitiname apie 8 min., kol kiaušinius galima išgriebti šaukštu. Į kiekvieną paruoštą pašildytą sriubos lėkštę šaukštu išgriebiame kiaušinius ir užpilame juos sriuba. Apibarstome sukapotais žalių svogūnų laiškais, uždedame suplaktos grietinės arba grietinėlės ir tuoj pat tiekiame. Pastabos: Kiaušinius, išėmę iš šaldytuvo, 1 val. palaikome kambario temperatūroje.  Kiaušiniai ilgiau stingsta sriuboje. Prie sriubos tinka skrudinta arba rupi duona.
AUTORIUS: Žydrūnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
SakarMakar
2011-04-13 13:54
įmušti žalius o kai išvirs išgriebti ATSAKYTI
kamcetka
2011-02-24 17:46
kaip suprasti,įmušti kiaušinius ir vėliau išgriebti? ;o tai žaliu įmušti,ar jau išvirtus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital