Morkų ir obuolių pyragas

AUTORIUS:
Inga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Morkų ir obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
120 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
1 sauja lazdyno riešutų
1 sauja migdolų
2 vienetai morkų
3 vienetai obuolių
1 sauja spanguolių
200 gramų miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
1 šaukštelis cinamono
2 vienetai muskato (tarkuotas)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Kepame pyragą:
1. Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 °C temp. .
2. Sviestą pradėkite plakti elektriniu plakikliu nedideliu greičiu, suberkite pusę cukraus ir toliau plakite, kol sviestas pradės minkštėti.
3. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po pirmo kiaušinio suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol po truputį suplaksite visus kiaušinius. Kadangi kiaušinių daug, o sviesto nelabai, tai masė gali susigarbanoti, tai įberkite šaukštelį miltų ir vėl plakite.
4. Riešutus sumalkite kavamale arba maisto smulkintuvu iki rupių miltų .
5. Miltus sumaišykite su druska, prieskoniais, kepimo milteliais, soda.
6. Morkas sutarkuokite smulkia burokine tarka, obuolius sutarkuokite stambiau.
7. Į kiaušinių ir sviesto masę suberkite riešutus ir pusę tarkuotų obuolių su morkomis, taip pat visus miltus, išmaišykite ir supilkite likusius obuolius su morkomis. Tešla bus vidutinio tirštumo.
8. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinkite, ar iškepė, besdami medinį pagaliuką.
9. Leiskite pyragui truputį atvėsti. Jei norite pyrago su saldžiai rūgštoku glaistu, tai sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir palaistykite pyragą. Vėsdamas glaistas sutvirtės.
Pyragas skaniausias atvėsęs ir kitą dieną, beje, pasakiškai skanus, dar skanesnis.
AUTORIUS: Inga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gitana
2021-09-26 18:29
Beatos receptas čia ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital