Morkų humusas

AUTORIUS:
Anželika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Morkų humusas
Morkų humusas
Morkų humusas
Autorius apie receptą: Labai gardus užkandis. Labai gardus užkandis. Anželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai morkų
400 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinės)
50 mililitrų citrinos sulčių
2 šaukštai sezamų pastos tahini
2 šaukštai vandens
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malto kumino
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį paprikos miltelių
Patiekiant:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Kepimui:
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek sėklų
šiek tiek žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morkas nuskusti, didesnes supjaustyti gabaliukais, sudėti į kepimo skardą. Apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ar žolelėmis.
2.
Kepti apie 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
3.
Morkas atvėsinti ir sutrinti elektriniu trintuvu. Sudėti avinžirnius, česnaką, sezamo pastą, vandenį. Sutrinti iki glotnios masės. Tirštumą galima reguliuoti vandens kiekiu. Pagal skonį įberkite druskos, kumino, maltos paprikos ir įpilkite citrinos sulčių.
4.
Prieš patiekiant, užpilti aliejaus, papuošti žolelėmis, sėklomis. Skanauti su šviežiomis daržovėmis ar skrudinta duonele.
AUTORIUS: Anželika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital