Morengų vainikas su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Morengų vainikas pavlova su maskarpone
Morengų vainikas pavlova su maskarpone
Morengų vainikas pavlova su maskarpone
Morengų vainikas pavlova su maskarpone
Morengų vainikas pavlova su maskarpone
Morengų vainikas pavlova su maskarpone
Morengų vainikas pavlova su maskarpone
Morengų vainikas pavlova su maskarpone
Autorius apie receptą: Traški šio deserto plutelė ir kontrastingai minkštas vidus susilaukė daug „och“ ir „ach“. Visgi šio deserto pagrindinis herojus - dekoras. Padėkite ant šventinio Traški šio deserto plutelė ir kontrastingai minkštas vidus susilaukė daug „och“ ir „ach“. Visgi šio deserto pagrindinis herojus - dekoras. Padėkite ant šventinio desertų stalo ir garantuoju - taps Instagramo žvaigžde. (...daugiau) Natalija, MagicMint.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Morengui:
6 vienetai kiaušinių baltymų
300 gramų cukraus pudros
1.5 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus pudros
šiek tiek vanilės esencijos (naudojau anyžių, tinka ir kitokia mėgstama)
Papuošimui:
2 saujos lifolizuotų gervuogių (naudojau Supergarden)
2 saujos lifolizuotų spanguolių (naudojau Supergarden)
1 sauja lifolizuotų vyšnių granulių (naudojau Supergarden)
2 šaukštai lifolizuotų dumplainių miltelių (naudojau Supergarden)
2 vienetai rozmarinų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame morengą: įkaitiname orkaitę iki 170 C temperatūros.
2.
Baltymus plakame 4 min švariame inde, kol virs minštom tampriom putom. Dedame cukraus pudrą: šaukštas cukraus – išplakam, šaukštas cukraus – išplakam.. Kai cukrus pasibaigs, plakame dar 3 minutes, tada įpilame actą, krakmolą ir dar papildomai minutę plakam. Masė bus standi ir leisis formuojama.
3.
Ant sviestinio popieriaus nusipaišykite ±25cm skersmens apskritimą – lai tai būna jūsų morengų vainiko kontūras. Apverčiame popierių, dedame ant kepimo skardos, imame didelį šaukštą (arba sukrėskite į konditerinį maišą) ir formuojame mūsų Pavlovą.
4.
Pašauname Pavlovą į orkaitę ir sumažinam kaitrą iki 140 C. Kepame 1 val 30 min. Išjungiame orkaitę ir paliekame visiškai atvėsti joje morengus. Geriausia per naktį. Atsargiai nuplešiame kepimo popierių ir dedame ant padėklo ar didelės lėkštės.
5.
Gaminame kremą: kremui skirtus ingredientus suplakame iki lengvai formuojamų sunkių putėsių. Jeigu norisi rūgščiau – išspauskite šiek tiek citrinos sulčių. O masės klampumą reguliuokite grietinėlės pagalba. Kremą tepkite šaukštu arba naudokite konditerinį švirkštą.
6.
Dekoruojame: beriame dumplainio miltelius aplinkui vainiką. Susikarpome rozmariną į 3-4 cm ilgio vienodas šakeles. Susmaigstome vienodais atstumais aplinkui Pavlovą. Aplinkui formuojame kupstelius iš liofilizuotų vyšnių gabaliukų, spanguolių ir gervuogių.
Patarimai:
Teko pasikonsultuoti darbe su maisto technologėm, kodėl mano kepinys ne visiškai baltutėlis. Pasirodo, reikia įpilti daugiau citrinos sulčių, kurios išspręs šią problemą. Nors man gražu, kai jis ne sniego, o kremo spalvos.
Dėl dekoro - paleiskite fantaziją! Naudokite pabarstukus, šviežius ar liofilizuotus vaisus, uogas, žiedlapius. Aš naudojau Supergarden liofilizuotas gervuoges, spanguoles, vyšnių granules, dumplainio miltelius ir šviežias rozmarino šakeles. Bet tikrai galite varijuoti produktais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
N
2019-01-11 22:33
Kur gaunat kukurūzų krakmo? ATSAKYTI
Arturas
2019-01-12 21:06
Būna didesnėse parduotuvėse, prie prekių konditerijai ATSAKYTI
Dovilė
2019-02-03 18:19
Galite pakeisti bulvių krakmolu, jo savybės labai panašios į kukurūzų krakmolo ATSAKYTI
Ugne
2019-01-05 21:33
Koks grozis! Nuostabiai atrodo, pabandysiu Valentinui, tikiuosi pavyks ATSAKYTI
Natalija
2019-01-09 10:25
Svarbiausia įdėkite kuo daugiau meilės ir viskas pavyks puikiai! O šiaip kuo jis netobulesnis, tuo man gražesnis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital