Morenginis tortas su plikytu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Morengo tortas
Autorius apie receptą: Išskirtinai atrodantis tortas nustebins kiekvieną ne tik išvaizda, bet ir puikiu skoniu. Išskirtinai atrodantis tortas nustebins kiekvieną ne tik išvaizda, bet ir puikiu skoniu. Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Morengui:
360 gramų cukraus pudros
5 vienetai kiaušinių baltymų (180 gramų)
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos (mažo)
Kremui:
250 gramų sviesto
0.5 stiklinės cukraus
5 vienetai kiaušinių trynių
60 mililitrų pieno
Papuošimui:
100 gramų šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinį, berti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu apie 5 minutes iki kol masė padvigubės. Tuomet dėti sviestą ir vėl plakti iki vientisos masės, įsijoti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti paruoštą tešlą ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
3.
Morengams į dubenį sudėti kiaušinių baltymus, įberti druskos, supilti citrinos sultis, suberti cukraus pudrą ir plakti iki standžių putų.
4.
Paruoštą morengų masę sudėti į konditerinį švirkštą, kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir išspausti nedidelius morengus. Kepti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje 1.5 valandos.
5.
Kremui į puodą sudėti trynius, suberti cukrų ir išmaišyti, tuomet supilti pieną, vėl išmaišyti iki vientisos masės. Paruoštą masę kaitinti ant silpnos ugnies iki kol masė pradės tirštėti (man pradėjo tirštėti po maždaug 30 minučių).
6.
Paruoštą kremą atvėsinti, dėti sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės.
7.
Iškeptą biskvitą pertepti kremu, tuomet dėti morengus, tuomet kiekvieno morengo apačią patepti kremu ir dėti ant morengų sluoksnio, taip dėti ir kitus morengus.
8.
Paruoštą tortą aplieti šokoladu.
9.
Sulipdytą tortą dėti į šaldytuvą bent valandai.
Patarimai:
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
Kepimo formą naudojau 23 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital