Morenginis pyragas

AUTORIUS:
Kauno Grūdai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Morenginis pyragas
Morenginis pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
360 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
180 gramų sviesto (šalto)
2 šaukštai cukraus pudros
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
5 vienetai kiaušinių baltymų
6 šaukštai cukraus
6 šaukštai uogienės (rūgštesnės, pvz. serbentų, vyšnių, bruknių, spanguolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį suberkite miltus, druską, įdėkite trynius, sukapotą šaltą sviestą, įberkite kepimo miltelius, miltelinį cukrų bei vanilinį cukrų ir viską sumaišykite.
2.
Paskleiskite tešlos trupinius kepimo popieriumi išklotoje skardoje (34x24 cm), šaukštu prispauskite juos prie skardos dugno ir 1 val. padėkite į šaldytuvą.
3.
Tešlą skardoje pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 20–25 min. arba kol ims rusvėti.
4.
Kaušinių baltymus su cukrumi išplakite iki standžių putų.
5.
Tada ištraukite iš orkaitės kepinį, paskleiskite ant jo uogienę ir išplaktus baltymus.
6.
Grąžinkite skardą į orkaitę, karštį sumažinkite iki 140 °C ir kepkite maždaug 20 min. arba kol baltymų sluoksnis ims rusvėti.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital