Rudeniška moliūgų tarta

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Rudeniška moliūgų tarta
Rudeniška moliūgų tarta
Rudeniška moliūgų tarta
Rudeniška moliūgų tarta
Autorius apie receptą: Skubu ir aš suspėti į moliūgų sezoną, o kartu su manimi ir Kauno grūdai. Pristatome patį rudeniškiausią pyragą ilgėjantiems ir šaltėjantiems vakarams, o gal tingiems ir Skubu ir aš suspėti į moliūgų sezoną, o kartu su manimi ir Kauno grūdai. Pristatome patį rudeniškiausią pyragą ilgėjantiems ir šaltėjantiems vakarams, o gal tingiems ir lėtiems rytams – rinktis Jums. Jūsų dėmesiui – pati skaniausia moliūgų tarta! (...daugiau) Raimonda, Stiklinė miltų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
140 gramų sviesto (šalto)
50 gramų cukraus pudros
2 šaukštai pieno (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
350 gramų moliūgų tyrės (naudojome sviestinį moliūgą)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
100 mililitrų augalinio gėrimo
80 gramų cukraus
50 gramų rudojo cukraus
3 šaukštai klevų sirupo
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio prieskonių mišinio (naudojome prieskonius imbieriniams sausainiams)
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
70 gramų cukraus pudros (nebūtina)
1 sauja graikinių riešutų
1 šaukštas pieno (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei neturite tyrės, ją pasiruošiame – moliūgą perpjauname pusiau, išimame sėklytes. Apverstą dedame į kepimo skardą ir kepame 50 min. iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį paliekame atvėsti.
2.
Pasiruošiame tartos pagrindą – šaltą sviestą supjaustome kubeliais ir dedame į dubenį. Supilame miltus, miltelinį cukrų, beriame šiek tiek druskos. Sviestą kartu su biriais produktais triname tarp pirštų, kol gauname trupinius. Supilame pieną ir sukabiname tešlą, suformuojame rutulį ir, įvyniotą į maistinę plėvelę, paliekame pusvalandžiui šaldytuve.
3.
Atšaldytą tešlą iškočiojame iki ~5mm storio ir padengiame tartos kepimo formos dugną bei šonus prispausdami. Tešlą subadome šakute. Tartos pagrindą 20 min. paliekame šaldymo kameroje (šalta tešla bus mažiau linkusi keltis kepimo metu).
4.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Tartos pagrindą išimame iš šaldymo kameros bei padengiame folija prispausdami dugną ir šonus, ant viršaus beriame ryžius, žirnius ar kitus panašaus tipo birius produktus ( to reikia, kad kepant pagrindas neiškiltų). Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 15 min.
5.
Ruošiame įdarą – moliūgų tyrę kartu su cukrumi ir klevų sirupu išplakame elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps. Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Supilame druską, prieskonius – vėl plakame. Supilame grietinėlę ir pieną, dar šiek tiek paplakame iki vientisos masės.
6.
Tartos pagrindą išimame iš orkaitės, atsargiai nuimame foliją su kruopomis. Supilame įdarą ir grąžiname tartą atgal į orkaitę, kepame ~40 min. Iškepusią paliekame atvėsti.
7.
Ruošiame papuošimą (šį žingsnį galima praleisti, nors užbarstyti saują graikinių riešutų labai rekomenduoju – jie čia labai tinka) – miltelini cukrų sumaišome su pienu, gautu glajumi apšlakstome tartą, beriame saują graikinių riešutų. Skanaus!
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital