Moliūgų saldainiai

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Moliūgų saldainiai
Autorius apie receptą: Skanūs naminiai saldainiai. Skanūs naminiai saldainiai. Kristina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
3 kilogramai moliūgų (be žievės ir sėklų)
1 kilogramas cukraus
1 vienetas apelsinų
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgą be žievės ir sėklų supjaustome norimos formos, vidutinio dydžio gabalais, kadangi sudžiūvę jie labai sumažėja (susitraukia kokius 3 kartus). Užberiame cukrumi. Paliekame parai pastovėti.
2.
Iš susidariusio skysčio išgrėbiame moliūgų gabalėlius.
3.
Į skystį sutarkuojame citrinų ir apelsinų žieveles ir išspaudžiame jų sultis. Užverdame. Užvirus sirupui, jį užpilame ant moliūgų gabalėlių. Paliekame 10-12 valandų.
4.
Tada moliūgus išgriebiame, nuvarviname.
5.
Moliūgų gabalėlius džioviname. Jei norime kietų (kaip čiulpiamų) saldainių, džioviname 70 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, šiek tiek pravertomis durelėmis, kol sukietės. O jei norime, minkštesnių, kramtomų saldainių, reikia džiovinti elektrinėje vaisių džiovyklėje. Jei neturite, galima džiovinti ir kambaryje, tik ilgiau užtruks.
Patarimai:
Skystį nuo moliūgų galima dar kartą užvirinti ir supilstyti į stiklainius. Bus puikus sirupas, kuris tiks ir gaivai paruošti.
AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital