Moliūgų pyragas su spanguolėmis ir riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Moliūgų pyragas su spanguolėmis ir riešutais
Autorius apie receptą: Kepu ji kasmet, ir ne po kartą, nes tai puikus ir būdas skaniai sunaudoti moliūgo likučius. Žinote tą jausmą, kai prapjauni didžiulį moliūgą ir galvoji - "Ir kas toliau". Kepu ji kasmet, ir ne po kartą, nes tai puikus ir būdas skaniai sunaudoti moliūgo likučius. Žinote tą jausmą, kai prapjauni didžiulį moliūgą ir galvoji - "Ir kas toliau". Moliūgo kalnas stūkso prieš tave ir jo galiojimo laiko laikrodukas jau pradėjo tiksėti. Dažniausiai iškepu didelius moliūgo gabalus orkaitėje ir pagaminu piure.
Kai šaldytuve yra indelis su moliūgo piure, pagaminti kokį pyragą ar net virtinius galima labai greitai. Ir tai dažnai labai gelbėja - ypač gaminant vakarienę.
Su šiuo pyrago receptu labai lengva eksperimentuoti ir išgauti vis kitokius skonius. Galima dėti skirtingus riešutus ir jų mišinius, skirtingus džiovintus vaisius arba uogas, taip pat galima paprastus miltus visai pakeisti rupiais...
(...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1.5 stiklinės moliūgų tyrės (receptas čia)
1 stiklinė miltų
2 vienetai kiaušinių
3/4 stiklinės spanguolių (džiovintų arba šviežių)
3/5 stiklinės rudojo cukraus
0.5 stiklinės kvietinių miltų (rupių)
0.5 stiklinės kviečių gemalų
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės kokoso drožlių
0.5 stiklinės graikinių riešutų
1/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
Pabarstymui:
1 sauja migdolų drožlių
1 šaukštas rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi stačiakampę keksų kepimo formą (ilgis maždaug 23 cm).
2.
Jei naudojate džiovintas spanguoles, užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių brinkti. Nukoškite.
3.
Dubenyje sumaišykite miltus, gemalus, cukrų, sodą, druską ir prieskonius. Kitame dubenyje sumaišykite moliūgo piure, kiaušinius ir aliejų. Įdėkite moliūgo masę į dubenį su miltais ir greitai sumaišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų. Įberkite kokoso drožles, graikinius riešutus, spanguoles ir išmaišykite. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę.
4.
Kepkite 50 - 60 minuči arba kol medinis iešmukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago vidurio, liks švarus. 10 minučių iki kepimo pabaigos pabarstykite pyrago viršų cukrumi ir migdolų drožlėmis bei lengvai apipurkškite vandeniu (su vandens purkštuku).I štraukite pyragą iš orkaitės ir palikite dar 15 minučių pastovėti formoje. Tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital