Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
Autorius apie receptą: Jeigu nemėgstate labai saldžių kepinių, tai šis keksas būtent jums. Jis toks sodrus, kaip meduolis, tik paslėpęs savyje visai nemažai moliūgo. Nežinau jau kelintas mano Jeigu nemėgstate labai saldžių kepinių, tai šis keksas būtent jums. Jis toks sodrus, kaip meduolis, tik paslėpęs savyje visai nemažai moliūgo. Nežinau jau kelintas mano kepinys su moliūgu šį sezoną. Bet kažkaip dar nesinori sustoti. Užtruksite gaminat apie 20 min + laikas, kol desertas keps. Receptą radau Vmgonline.lt svetainėje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
250 mililitrų moliūgų tyrės
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštas prieskonių meduoliams (cinamono, imbiero, kardamono, gvazdikėlių)
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100 gramų pieniško šokolado
pagal poreikį liofilizuotomis uogomis (naudojau braškes)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje sumaišome kiaušinius, moliūgų tyrę, aliejų ir cukrų.
2.
Kitame dubenyje sumaišome birius produktus: milus, vanilinį cukrų, prieskonius, kepimo miltelius.
3.
Birius produktus įsijojame į kiaušinių ir moliūgų masę, gerai išmaišome. Paruoštą tešlą pilame į pailgą kekso formą.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
5.
Papuošimui šokoladą sulaužome gabalėliais ir ištirpiname garų vonelėje.
6.
Iškepusį keksą apliejame šokoladu. Pabarstome uogomis.
Patarimai:
Kaip pasiruošti moliūgų tyrę tikriausiai visi žinote puikiai, bet trumpai dar priminsiu. Moliūgus supjaustome riekėmis, žievelės nenulupame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, kol moliūgai suminkštės. Atvėsiname ir sutriname iki vientisos masės maisto smulkintuvu. Gaminame padažus, kepame keksiukus, verdame sriubas, o kas lieka užšaldome ir šaldiklyje - turėsime moliūgų tyrės, kai norėsis gaminti, beliks tik atsišildyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital