Moliūginiai keksiukai su šokolado gabalėliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Moliūginiai keksiukai su šokolado gabalėliais
Moliūginiai keksiukai su šokolado gabalėliais
Moliūginiai keksiukai su šokolado gabalėliais
Autorius apie receptą: Moliūgas, moliūgas ir dar kartą moliūgas. Na bet kepiniuose jis tikrai sužaidžia puikiai. Kepinys išeina tarsi meduolinis, minkštas ir purus. Tiesa, aš kepiau keksiukus, nors Moliūgas, moliūgas ir dar kartą moliūgas. Na bet kepiniuose jis tikrai sužaidžia puikiai. Kepinys išeina tarsi meduolinis, minkštas ir purus. Tiesa, aš kepiau keksiukus, nors originaliame recepte siūloma kepti keksą. Jūs galite taip pat kepti keksą, tik prailginkite kepimo laiką nuo 20 min iki 45 min. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepiau apie 30 keksiukų. Receptą radau kulinariniame žurnale „Virtuvė nuo...iki...“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
600 mililitrų kvietinių miltų
450 gramų moliūgų tyrės
300 mililitrų šokolado lašelių (tinka ir smulkintas šokoladas)
200 mililitrų alyvuogių aliejaus
200 mililitrų rudojo cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai sodos
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis malto muskato
šiek tiek acto (sodai nugesinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dideliame dubenyje išsukame kiaušinius su ruduoju cukrumi. Supilame moliūgų tyrę ir aliejų. Masę gerai išmaišome. Suberiame prieskonius, įsijojame miltus. Tešlą dar kartą gerai permaišome.
2.
Sodą užpilame šiek tiek acto (nugesiname) ir supilame į tešlą. Išmaišome.
3.
Į tešlą suberiame šokolado lašelius.
4.
Tešlą pilame į keksiukų formeles, užpildant 2/3 jų tūrio.
5.
Kepame iki 175 C laipsnių gerai įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Patarimai:
Moliūgų tyrės receptas. Moliūgus supjaustome riekėmis, žievelės nenulupame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, kol moliūgai suminkštės. Atvėsiname ir sutriname iki vientisos masės maisto smulkintuvu. Gaminame padažus, kepame keksiukus, verdame sriubas, o kas lieka užšaldome ir šaldiklyje - turėsime moliūgų tyrės, kai norėsis gaminti, beliks tik atsišildyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital